Na hlavný obsah

Na Kryme zaúradovala protivzdušná obrana

Objavili sa dve explózie.

Na Kryme zaúradovala protivzdušná obrana
Na ilustračnej satelitnej snímke ruská letecká základňa na Krymskom polostrove. Foto: TASR/AP

Z anektovaného polostrova Krym v piatok (19. 8.) večer opäť prichádzali správy o explóziách, uviedla na svojom webe ruská redakcia BBC.

Výbuchy boli podľa nej počuť v Jevaptórii na čiernomorskom pobreží. Predstavitelia Ruskom dosadenej správy polostrova potom informovali, že v Jevpatórii aj v Sevastopole zrejme zafungovala ruská protivzdušná obrana.

„V Jevpatórii pravdepodobne zafungoval systém protivzdušnej obrany. Krym je spoľahlivo chránený,“ uviedol na sociálnej sieti telegram bez ďalších podrobností Oleg Krjučkov, poradca šéfa správy anektovaného polostrova. 

Na telegrame sa objavili neoverené zábery, na ktorých vidno raketa vypálená proti objektu na oblohe.

Protivzdušná obrana sa podľa ruskej správy spustila v piatok večer aj v Sevastopole, najväčšom meste polostrova. Gubernátor Michail Razvožajev na telegrame napísal, že systém podľa prvých správ zničil nad Sevastopolom bezpilotné lietadlo.

Taktiež vo štvrtok (18. 8.) sa z Krymu hlásili explózie. Najmenej štyri výbuchy boli počuť v blízkosti letiska Belbek pri Sevastopole, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na tri miestne zdroje.

Razvožajev rovnako ako v piatok, aj vo štvrtok oznámil, že ruská protivzdušná obrana zostrelila ukrajinské bezpilotné lietadlo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet