Na hlavný obsah

Spoločnosť Ikea zlikviduje ruskú dcérsku spoločnosť

Ruská sieť nákupných centier toho istého majiteľa však ostáva otvorená.

Spoločnosť Ikea zlikviduje ruskú dcérsku spoločnosť
Ilustračná snímka- obchodný dom IKEA. Foto: TASR/AP

Švédsky nábytkársky gigant Ikea sa rozhodol zlikvidovať svoju ruskú divíziu Ikea Dom. Ukázali to firemné záznamy z utorka (16. 8.). Informuje o tom agentúra Reuters.


Množstvo západných spotrebiteľských značiek pozastavilo svoje aktivity v Rusku potom, čo Moskva 24. februára poslala na Ukrajinu svojich vojakov. Švédske spoločnosti H&M a Ikea, ako aj americký výrobca športových potrieb Nike oznámili plány na úplný odchod z krajiny.

Ikea, najväčší predajca nábytku na svete, v marci zatvorila svoje obchody v Rusku a oznámila, že predá továrne, zatvorí kancelárie a zníži počet svojich zamestnancov v Rusku, kde pre ňu pracovalo 15 000 ľudí. V pondelok (15. 8.) Ikea ukončila svoj finálny online výpredaj.

Majiteľ Ikea zatvára, nákupné centra však necháva otvorené

Skupina Ingka, ktorá je majiteľom firmy Ikea, je jedným z popredných vlastníkov nákupných centier na celom svete. Nákupné centrá Mega, ktoré vlastnia tiež však v Rusku nechajú otvorené.

Podľa utorkového (16. 8.) záznamu v databáze ruských spoločností Spark sa Ingka Holding Europe rozhodla zlikvidovať Ikea Dom, ktorej je jediným vlastníkom. Spoločnosť Ikea Dom bola založená v júli 2006.

V júni Ingka Group uviedla, že je otvorená návratu do Ruska, ale momentálne nie sú na to splnené podmienky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet