Na hlavný obsah

Z horiaceho auta prevážajúceho migrantov vytiahli policajti osem ľudí

Zranil sa len jeden človek.

Vodič prevážajúci nelegálnych migrantov havaroval pri obci Jur nad Hronom v okrese Levice. Auto po náraze začalo horieť, policajti z neho vyslobodili osem ľudí. Jeden z nich bol zranený a ošetrený záchrannou službou. Informovali o tom policajti na sociálnej sieti

Nehoda sa stala v piatok (12. 8.) nadránom. Policajti dostali cestou operačného strediska informáciu, že ich maďarskí kolegovia prenasledujú podozrivé vozidlo Volkswagen Passat, pravdepodobne prevážajúce nelegálnych migrantov.

Vodič nezvládol riadenie

Hliadka Obvodného oddelenia PZ v Šahách sa preto okamžite presunula na miestny hraničný priechod, kam malo auto s migrantmi smerovať. „Toto auto prešlo popri nich veľkou rýchlosťou a unikalo smerom na Jur nad Hronom. Tu už za koordinácie operačného strediska prichádzala oproti hliadka z Obvodného oddelenia PZ v Želiezovciach,“ informovali policajti.

Tí podozrivému vodičovi skrížili cestu so svojim služobným autom. Vodič Passatu následne nezvládol riadenie a vo vysokej rýchlosti narazil do stromu. Vozidlo začalo po náraze horieť a z auta policajti začali okamžite vyslobodzovať 8 osôb, z ktorých sa zranila len jedna.

Následne ju ošetrila záchranná služba. Traja z prevážaných mužov boli dokonca v batožinovom priestore vozidla. Vyšetrovanie prípadu preberajú policajti z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny