Na hlavný obsah

Na výletnej lodi sa nakazilo 800 ľudí koronavírusom. Zakotvila v Sydney.

Nakazení majú ľahkí priebeh alebo sú bezpríznakoví.

Na výletnej lodi sa nakazilo 800 ľudí koronavírusom. Zakotvila v Sydney.
Na ilustračnej snímke výletná loď. Foto: Twitter/ 9News Australia

V austrálskom Sydney zakotvila výletná loď, na ktorej sa asi 800 cestujúcich a členov posádky nakazilo koronavírusom. Na svojej internetovej stránke o tom píše britská BBC.

Loď Majestic Princess so 4 600 cestujúcimi a členmi posádky na palube priplávala do Austrálie z Nového Zélandu. Marguerite Fitzgeraldová, šéfka spoločnosti Carnival Australia, ktorá 12-dňovú plavbu organizuje, uviedla, že nakazení majú ľahký priebeh covidu-19, alebo sa u nich neobjavili dokonca žiadne príznaky.

Zamestnanci spoločnosti pomôžu zabezpečiť pre nakazených ubytovanie, kde budú môcť dokončiť izoláciu. Tú v súčasnosti úrady v Novom Južnom Walese nenariaďujú, ale dôrazne odporúčajú.

BBC uvádza, že terajšia situácia pripomína prípad lode Ruby Princess, kde sa na jar 2020, na začiatku pandémie covidu-19, nakazilo 900 ľudí a 28 z nich zomrelo. Ruby Princess prevádzkovala tiež spoločnosť Carnival Australia. Na otázku na porovnanie vtedajšej a súčasnej situácie Fitzgeraldová povedala, že „odvtedy sme sa toho o covide naučili oveľa, oveľa viac“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet