Na hlavný obsah

Pred základnou školou v Plzni sa upálil muž

Polícia prípad vyšetruje ako samovraždu.

Pred základnou školou v Plzni sa upálil muž
Pred základnou školou v Plzni na západe Česka sa v noci na stredu (23. 11.) upálil muž. Foto: Profimedia

Pred základnou školou v Plzni na západe Česka sa v noci na stredu (23. 11.) upálil muž. Polícia prípad vyšetruje ako samovraždu. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

K incidentu došlo na Brojovej ulici, kde polícia zasahovala krátko po 23.00 h. „Ešte pred našim príchodom sa ho snažili uhasiť policajti. Naša jednotka potom pomáhala s resuscitáciou,“ uviedol jeden z hasičov, ktorí na mieste zasahovali. Šesťdesiatdeväťročného muža sa však zasahujúcim zložkám napokon oživiť nepodarilo.

„Muž, narodený v roku 1953, zomrel na mieste napriek 30 minútam náročnej resuscitácie. Zvolil si mimoriadne trýznivý spôsob samovraždy, s ktorým som sa vo svojej praxi ešte nestretla,“ uviedla hovorkyňa záchrannej služby Mária Svobodová.

„Bola nariadená súdna pitva. Nebudeme poskytovať žiadne ďalšie informácie, ani pokiaľ ide o rodinu,“ uviedla hovorkyňa. Muž mal nechať doma list na rozlúčku a odišiel. Horiaceho muža spozorovali okoloidúce policajné hliadky.

Hovorkyňa polície Eva Červenková uviedla, že polícia v prípade vylúčila cudzie zavinenie. Podľa zistení reportérov si muž priniesol horľavinu, ktorou sa na mieste polial, v PET fľašiach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet