Na hlavný obsah

Rodina Milana Lučanského sa s rozhodnutím prokuratúry nestotožňuje. Avizuje právne kroky

Podľa prokuratúry spáchal Lučanský samovraždu.

Rodina Milana Lučanského sa s rozhodnutím prokuratúry nestotožňuje. Avizuje právne kroky
Rodina Milana Lučanského avizuje ďalšie právne kroky. S právoplatným rozhodnutím prokuratúry o tom, že vo väzbe spáchal samovraždu, sa nestotožňuje. Foto: RTVS

Rodina Milana Lučanského avizuje ďalšie právne kroky. S právoplatným rozhodnutím prokuratúry o tom, že vo väzbe spáchal samovraždu, sa nestotožňuje. Nevidí na to dôvod, keďže si v ten deň požičiaval knihy na čítanie – a domov adresoval list, že sa teší na Vianoce.

Milana Lučanského zadržala NAKA začiatkom decembra 2020 pre podozrenie z korupcie. Stíhaný bol vo väzbe, kde podľa prokuratúry spáchal samovraždu.

„V tomto momente, tak ako to vyplýva z tých dôkazov, ktoré máme, a ktoré boli predostreté, stačila k tomu tepláková bunda, deväť minúť a posteľ,“ uviedla v januári minulého roka vtedajšia ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

Okolnosti, za ktorých prišiel bývalý policajný prezident o život, preverovala aj kontrolná inšpekcia. Jej záverom bolo, že spáchal samovraždu. Cudzie zavinenie vylúčila aj prešovská krajská prokuratúra.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Trestné stíhanie vyšetrovateľ zastavil. V tomto kontexte sa skutok stal, nie je však trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci,“ uviedol Pavol Matija, krajský prokurátor v Prešove.

Právnik rodiny Lučanských rozhodnutie Krajskej prokuratúry v Prešove akceptuje, avšak nestotožňuje sa s ním. Okolnosti úmrtia Milana Lučanského podľa neho neboli objektívne vyšetrené.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko