Na hlavný obsah

Zomrela americká herečka Raquel Welchová

Dožila sa 82 rokov.

Zomrela americká herečka Raquel Welchová
Americká herečka Raquel Welchová. Foto: ČTK/AP

Po krátkej chorobe v 82 rokoch zomrela americká filmová hviezda Raquel Welchová. Podľa zahraničných agentúr to v stredu (15. 2.) oznámila jej rodina.

Za svoju kariéru nakrútila desiatky dobrodružných filmov a westernov, napríklad 100 pušiek (1969) alebo Zviera (1977) s Francúzom Jeanom-Paulom Belmondom. Prvýkrát zažiarila vo filme Milión rokov pred Kristom (1966), v ktorom vystupovala v odvážnych kožených oblekoch.

Pre mnohých divákov bola Welchová jedným zo sex symbolov filmového plátna v 60. a 70. rokoch, čoho si všimli aj kultúrne magazíny. Britský časopis Empire ju v roku 1995 umiestnil takmer na vrchol rebríčka „100 najviac sexi filmových hviezd histórie“ a časopis Playboy ju označil za tretiu „najviac sexi hviezdu 20. storočia“, píše web TMZ.com.

Herečka s juhoamerickými koreňmi, vlastným menom Jo Raquel Tejadaová, sa narodila v roku 1940 v Chicagu. Bola najstaršou z troch detí bolívijského inžiniera a anglickej herečky. V dvoch rokoch sa s rodičmi presťahovala do Kalifornie.

Už odmalička spievala, tancovala a hrala v školských divadelných predstaveniach. V Hollywoode sa Welchová spočiatku živila ako modelka, čašníčka v baroch či hlásateľka počasia.

Welchová sa v živote štyrikrát vydala, prvýkrát v roku 1959 a naposledy v roku 1999. So svojím posledným mužom sa však niekoľko rokov po svadbe rozviedla a od roku 2004 sa znovu nevydala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet