Na hlavný obsah

Holanďania pravdepodobne vstúpili do bane za dobrodružstvom. Takto ich záchranné zložky vyslobodili

Dvojica z bance vyviazla bez zranení.

Holanďania pravdepodobne vstúpili do bane za dobrodružstvom. Takto ich záchranné zložky vyslobodili
Pri zásahu jednotka potrebovala aj bager. Foto: RTVS

V košickej bani Bankov v utorok (13. 6.) uviazli dvaja Holanďania. Podľa zistení RTVS mali do bane nelegálne vstúpiť ešte v utorok ráno. Po niekoľkých hodinách v bani zistili, že sa nevedia dostať von. Zalarmovali preto záchranné zložky. Ani jeden z nich sa nezranil.

Prípad objasnil okresný riaditeľ Hasičského a záchranného zboru Košice Tomáš Berzétei:

„Poo navigácii policajným zborom, sme sa dostali na pravdepodobné miesto, kde vstupovali do bane. V tomto ústi bola nadviazaná komunikácia s dvoma osobami. Tieto osoby nejavili žiadne známky zranenia,“ okresný riaditeľ HaZZ Košice Tomáš Berzétei.

Podľa Bertéteia si jednotka vyžiadala ďalšiu techniku na výpomoc, a to bager na odokrytie zavaleného vchodu. Pomocou bagra a následne aj pomocou ručného náradia odstránili suť, pomocou hydrauliky roztrhli mreže. „Týmto sme si vytvorili priestor na vstup a uvoľnenie týchto dvoch uviaznutých osôb,“ dodal.

V bani Bankov sa v minulosti ťažil magnezit. Povrchovú a podzemnú ťažbu ukončili koncom 90. rokov minulého storočia. Dvojica do bane vstúpila pravdepodobne za dobrodružstvom. Polícia rieši prípad ako priestupok. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny