Na hlavný obsah

Ivan Korčok poďakoval prezidentke. Anna Zemanová v ňom vidí možného kandidáta

Prezidentka oznámila, že budúci rok nebude kandidovať.

Ivan Korčok poďakoval prezidentke. Anna Zemanová v ňom vidí možného kandidáta
Na snímke Ivan Korčok. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok na sociálnej sieti poďakoval prezidentke Zuzane Čaputovej za jej prácu a praje jej veľa síl v zostávajúcom roku mandátu. Reagoval tak na jej utorkové (20. 6.) rozhodnutie nekandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách.

Meno exministra diplomacie sa v médiách často skloňovalo v spojitosti s možnou kandidatúrou v prípade, že sa prezidentka nebude uchádzať o znovuzvolenie. Sám to však doteraz nepotvrdil.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová v reakcii na prezidentkino rozhodnutie naznačila možnosť, že by sa predsa len o post prezidenta mohol uchádzať.

„Je to príležitosť pre to, aby sa noví kandidáti mohli uchádzať o tento post. Možno sa otvára príležitosť pre kandidatúru pána Ivana Korčoka,“ reagovala pred novinármi. Na otázku, či to bude teda kandidát strany SaS uviedla, že to bude kandidatúra Ivana Korčoka. „On je apolitický, nie je člen strany. Či bude mať podporu inú, ako len morálnu, tak to bude vecou rokovania,“ dodala.

Podľa prieskumu agentúry Ipsos, ktorý zverejnil Denník N, dôveruje Ivanovi Korčokovi 24 percent Slovákov. Z politikov ide o šiesty najlepší výsledok, vyšší dôveru majú iba Zuzana Čaputová, Peter Pellegrini, Ľudovít Ódor, Robert Fico a Boris Kollár.

Pozrite si reakcie Eduarda Hegera, Richarda Sulíka a Anny Zemanovej na rozhodnutie prezidentky Čaputovej:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko