Na hlavný obsah

Ľudí zo Spišskej Novej Vsi okrádali dvaja chlapci. Zamerali sa na autá, bicykle či motorku

Prípad riešia policajti.

Ľudí zo Spišskej Novej Vsi okrádali dvaja chlapci. Zamerali sa na autá, bicykle či motorku
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Spišskej Novej Vsi sa množia prípady, keď ľuďom z domov a dvorov na okraji mesta mizli veci. Zlodeji sa zamerali na autá, bicykle či motorku. Ukázalo sa, že krádeže majú na svedomí dvaja chlapci vo veku 12 a 14 rokov z neďalekej osady v obci Markušovce. Prípad riešia policajti.

K sériovým krádežiam vo viacerých rodinných domoch došlo v tejto tichej odľahlej lokalite na okraji mesta koncom uplynulého týždňa.

„Úplne nás prekvapilo to, že to bolo v jednej lokalite asi šesť či sedem domov za noc. Zmizlo auto, pokúsili sa zobrať motorku, ktorú však nedokázali naštartovať a uniknúť s ňou. Potom tiež náhradné diely od vozidiel a bicykle,“ priblížil obyvateľ Spišskej Novej Vsi Lukáš Goduš.

Zlodeji kradli v čase, keď boli majitelia doma. „O jedenástej som počula, že susedov pes štekal. Potom to prestalo. Nevesta neskôr počula, že sa rozbilo sklo. Boli tam v kuchynke, kde otvárali zásuvky. Boli totiž pootvárané,“ uviedla okradnutá majiteľka domu.

Mladým zlodejom sa venovala redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Ľudia sa boja o svoj majetok

Ľudia, ktorí tu žijú takmer 60 rokov, si také čosi nepamätajú. O svoj majetok majú čoraz väčší strach. “Niekedy sa stalo, že som nechala otvorenú bránu, ale teraz si už dávam pozor. Keď idem na ulicu, tak stále zamykám,“ povedala obyvateľka vykradnutej ulice.

Za vlámačkami sú údajne chlapci z osady Jareček v susednej obci Markušovce. Matka dvanásťročného zlodeja povedala, že sa to už nebude opakovať. Okrem rodičov už krádeže rieši aj spišskonovoveská kriminálka.

“Vyšetrovateľ v tejto súvislosti vedie vyšetrovanie pre zločin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony, aj s prihliadnutím na vek podozrivých osôb, bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť,“ vysvetlila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny