Na hlavný obsah

Platforma Most-Híd si v rámci strany Aliancia zvolila nové vedenie

Líder Aliancie dodal, že strana je naďalej tvorená troma platformami.

Platforma Most-Híd si v rámci strany Aliancia zvolila nové vedenie
Na snímke predseda strany Aliancia Krisztián Forró počas tlačovej konferencie strany Aliancia k petícii za záchranu nemocníc ohrozených reformou v Bratislave 2. novembra 2021. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Stranu Aliancia ďalej tvoria tri platformy, jednou z nich je Most-Híd. Po odchode viacerých jej členov a zakladajúcich osobností si platforma zvolila nové vedenie. Predsedom sa stal Attila Pál a predsedom republikovej rady platformy Peter Pandy. Informovali o tom na pondelkovej (5. 6.) tlačovej konferencii.

„Rozhodnutie niektorých členov v rámci platformy považujeme za smutné,“ uviedol Pandy s tým, že odchod niektorých členov Mosta-Híd ho mrzí. Ozrejmil, že doteraz podalo žiadosť o vystúpenie z platformy 60 osobností. Podčiarkol, že Aliancia chce ďalej zastupovať záujmy menšín a regiónov.

Líder Aliancie Krisztián Forró dodal, že strana je podľa stanov naďalej tvorená troma platformami. „Keď niekto chce robiť chaos, tak robí chaos,“ uviedol na margo odchodu viacerých členov Mosta-Híd.

Zakladajúce osobnosti Mosta-Híd s viacerými členmi opustili nedávno Alianciu pre nesúhlas s účasťou Györgya Gyimesiho na kandidátke strany. Následne sa dohodli na spoločnom postupe do parlamentných volieb s Modrými okolo Mikuláša Dzurindu. Ďalej pokračujú ako subjekt „Modrí, Most-Híd“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko