Na hlavný obsah

Schmiedlová sa v rebríčku WTA posunula na 74. miesto, Molčan je na 80. priečke

Djokovič sa vrátil na čelo mužského rebríčka.

Schmiedlová sa v rebríčku WTA posunula na 74. miesto, Molčan je na 80. priečke
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do tretieho kola na Roland Garros. Foto: TASR

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa vďaka postupu do osemfinále dvojhry na Roland Garros posunula vo svetovom rebríčku WTA na 74. priečku. Po životnom úspechu na grandslamovej pôde si polepšila o 26 miest.

Pozíciu líderky si udržala úspešná obhajkyňa titulu Poľka Iga Swiateková. druhá je Bieloruska Arina Sobolenková a tretia Kazaška Jelena Rybakinová. Brazílčanka Beatriz Haddadová Maiová sa vďaka postupu do semifinále na parížskej antuke vyšvihla na 10. pozíciu, čo jej nové singlové maximum.

Djokovič opäť na čele

Srbský tenista Novak Djokovič sa po zisku rekordného 23. grandslamového titulu vrátil na čelo rebríčka ATP. Vďaka triumfu na Roland Garros vystriedal na poste svetovej jednotky Španiela Carlosa Alcaraza, ktorého na parížskej antuke vyradil v semifinále. Tretí je Rus Daniil Medvedev.

Molčan si taktiež polepšil     

Najlepší slovenský singlista Alex Molčan si polepšil o šesť miest a posunul sa na 80. priečku. Na Roland Garros postúpil rovnako ako vlani do 2. kola, v ktorom prehral s nasadenou dvadsaťdvojkou Nemcom Alexandrom Zverevom. Jozef Kovalík je v najnovšom vydaní rebríčka 144., Norbert Gombos 150. a Lukáš Klein 153. Kompletná slovenská špička sa tento týždeň predstaví na challengeri Bratislava Open.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport