Na hlavný obsah

Molčan na Roland Garros končí, Zverevovi podľahol v troch setoch

Jeho grandslamovým maximom ostáva tretie kolo.

Molčan na Roland Garros končí, Zverevovi podľahol v troch setoch
Slovenský tenista Alex Molčan. Foto: TASR/AP

Slovenský tenista Alex Molčan neuspel v druhom kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Na parížskej antuke prehral s nasadenou dvadsaťdvojkou Nemcom Alexandrom Zverevom 4:6, 2:6, 1:6. Jeho maximom na podujatiach veľkej štvorky zostáva tretie kolo z vlaňajšieho Wimbledonu a US Open 2021.

Zverev hneď v úvodnom geme prelomil podanie Molčana a výhodu brejku pretavil v zisk prvého setu. Nemec hral agresívne, tlačil súpera do defenzívy a na jeho konto pribúdali víťazné údery z forhendu i obojručného bekhendu.

Molčan sa snažil Zvereva rozbehať a účinne využíval stopbaly. Vo väčšine výmen mal však navrch olympijský šampión z OH 2020 v Tokiu, ktorý navyše kvalitne podával.

Na začiatku druhého dejstva odvrátil najlepší slovenský singlista dva brejkbaly, no napokon prišiel o servis, čo bola voda na mlyn pre Zvereva. V piatom geme Nemec nevyužil tri brejkbaly na 4:1, no v siedmej hre Molčanovi opäť zobral podanie a aj druhé dejstvo sa stalo jeho korisťou.

V úvode tretieho setu sa Zverev rýchlo ujal vedenia 4:0 a prvý vzájomný zápas s Molčanom už dotiahol do úspešného konca. Posledným slovenským želiezkom v singli tak zostala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá v sobotu (3. 6.) nastúpi v treťom kole proti Američanke Kayle Dayovej.

Zlé spomienky na vlaňajšok

Pre Zvereva to bol vo štvrtok (1. 6.) prvý zápas na dvorci Philippa Chatriera od vlanajšieho semifinále proti Španielovi Rafaelovi Nadalovi, ktoré skrečoval pre zranenie. V tajbrejku druhého setu si Nemec vyvrtol členok a z kurtu ho museli odviezť na vozíku.

Nemecký tenista Alexander Zverev.
Nemecký tenista Alexander Zverev.Foto: TASR/AP

Pre Zvereva to znamenalo predčasný koniec sezóny. V treťom kole tohtoročného Roland Garros sa stretne s Američanom Francesom Tiafoeom.

„Pred zápasom som bol nervózny. Pomohli mi fanúšikovia, aj vďaka ním som nemyslel na to, čo sa mi stalo vlani v zápase s Rafom. Alex je skvelý antukár, hrá veľmi dobre od základnej čiary a očakával som náročný zápas. O to som radšej, že som ho zvládol v troch setoch. Už sa teším na duel s Tiafoeom,“ uviedol Zverev.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport