Na hlavný obsah

Zelenskyj navštívil Doneckú oblasť blízko frontu na východe Ukrajiny

Vyznamenal tiež vojakov.

Zelenskyj navštívil Doneckú oblasť blízko frontu na východe Ukrajiny
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok (26. 6.) navštívil Doneckú oblasť blízko frontu na východe Ukrajiny. Informoval o tom vo svojom vyhlásení prezidentský úrad. Návšteva sa uskutočnila v čase, keď ukrajinská armáda podniká práve v tejto oblasti a rovnako na juhu krajiny ofenzívu proti ruským silám, poznamenala agentúra AFP.

Zelenskyj „navštívil jednotky ozbrojených síl operačného a strategického zoskupenia Chortycia“ spolu s veliteľom ukrajinských pozemných síl Oleksandrem Sýrskym a vyznamenal vojakov, doplnil ukrajinský prezidentský úrad. Zelenskyj sa stretol aj s vojakmi, ktorí bojovali s ruskými jednotkami v oblasti Bachmutu, kde sa odohrávali veľmi tvrdé strety.

Prezident na telegrame zverejnil videozáznam z návštevy, na ktorom je vidieť, ako sa rozpráva s vojakmi a ako sa s nimi fotí. „Cesta v Doneckej oblasti, čerpacie stanice, komunikácia s našimi bojovníkmi. Ďakujem za všetko, čo robíte pre Ukrajinu! Ďakujem za ochranu! Želám vám všetkým pevné zdravie a veľa šťastia v boji, „napísal Zelenskyj. Prezidentský úrad k tomu poznamenal, že Zelenskyj „sa zastavil na jednej z čerpacích staníc v Doneckej oblasti a dal si kávu s vojakmi, ktorí tam boli“.

Na ďalších záberoch prezident na bližšie neurčenom mieste vyznamenáva vojakov a skúma mapy spoločne s Oleksandrem Sýrskym. „Mám tú česť dnes tu byť, hovoriť s veliteľom a predovšetkým vám poďakovať. Poďakovať vám za ochranu našej krajiny, zvrchovanosti, našich rodín, detí, Ukrajiny,“ uviedol Zelenskyj. „Každý v krajine dobre vie, že práve teraz robíte tú najťažšiu prácu,“ dodal s tým, že rovnako všetci vedia, ako je situácia na východe Ukrajiny náročná.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet