Na hlavný obsah

Zlodeji vykradli bytovku v obci na Spiši, následne sa v nej zabarikádovali

Škodu vyčíslili na vyše 15-tisíc eur.

Zlodeji vykradli bytovku v obci na Spiši, následne sa v nej zabarikádovali
Polícia riešila vykradnutie bytovky v Rudňanoch. Foto: RTVS

Bytovku v Rudňanoch na Spiši vykradli. Zlodeji odniesli zväzky káblov, centrály, zbíjačky, či vŕtačky. Škodu vyčíslili na vyše 15-tisíc eur. Budovu v súčasnosti opravujú a stavajú v nej aj nájomné byty. Prípad vyšetruje polícia.

Bytovku patriacu kedysi obci kúpil súkromník. Rozhodol sa v nej vybudovať nadštandardné byty. Skôr než noví nájomníci, tam zavítali zlodeji. To, že niečo nie je s kostolným poriadkom, si všimol starosta Rudnian, ktorý zalarmoval obecných policajtov.

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Dvaja zlodeji sa dostali do vnútra objektu cez rozbité pivničné okienko. Následne prerezali kladku a kovovú mrežu a v bytovke začali kradnúť. Zlodeji sa po vlámaní v bytovke zabarikádovali. Bezprostredne po čine ich našiel policajný psovod so služobným psom.

„Policajný pes Bad štekotom označil dve osoby, ktoré boli ukryté za kopou kvádrov,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Tvrdia, že nič neukradli

Policajti a zadržaní majú rozdielne názory na to, čo chceli chlapi ukradnúť. “Boli tam také kábliky a tie sme si zobrali do vreca. Ale nič sme odtiaľ nepobrali. To, čo oni vravia, tie centrály, vŕtačky a také veci, my sme to vôbec nezobrali,“ bráni sa pán Horváth.

“Chceli ukradnúť rôzny stavebný materiál, elektrické a stavbárske náradie. Poškodenému majiteľovi bola krádežou vecí a poškodením zariadenia škoda predbežne vyčíslená na viac ako 15-tisíc eur,“ uviedla Mésarová.

“Káble rozsekali, pokúskovali po metroch, takže už sa nedajú použiť ďalej. Celá táto prerábka sa predraží aj predĺži,“ zdôraznila majiteľka bytovky.

Niektoré z ukradnutých vecí policajti zaistili priamo u podozrivých, ďalšie našli v priestoroch domu. Po vykonaní potrebných úkonov podozrivé osoby zo zadržania prepustili. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny