Na hlavný obsah

Choďte si na Ukrajinu na vlastné oči pozrieť obete, odkazuje dokumentarista pochybovačom na sociálnych sieťach

Problém pri vnímaní vojny na Ukrajine však vidí aj inde.

Choďte si na Ukrajinu na vlastné oči pozrieť obete, odkazuje dokumentarista pochybovačom na sociálnych sieťach
Dokumentarista na Ukrajine Pavol Pekarčík zhodnotil vnímanie vojny na Slovensku.

V diskusiách na sociálnych sieťach sa vyskytujú názory spochybňujúce dianie na Ukrajine. Dokumentarista na Ukrajine a režisér Pavol Pekarčík radí, aby si pochybovači sadli do auta a išli si pozrieť utrpenie v susednej krajine na vlastné oči.

Každému, kto na sociálnych sieťach spochybňuje to, čo sa deje na Ukrajine, by Pekarčík poradil, „aby si sadol do auta a išiel sa tam pozrieť, aby na vlastné oči videl ľudí, ktorí sú zastrelení, poliati benzínom a zapálení, že ako to vyzerá“.

Polarizáciu v spoločnosti, čo sa týka vnímania vojny na Ukrajine, podľa neho politici využívajú vo svoj prospech. Tvrdí, že samotný problém však pramení z toho, ako Slováci vnímajú rozmery sveta a v školstve.

„Keď je niekto z dediny Rakúsy a najďalej bol v meste Kežmarok, kde bol v nemocnici si nechať ošetriť nohu, to je rozmer, v ktorom rozmýšľa. Bojí sa imigrantov, bojí sa všetkého, čo príde. V podstate sa však nebojí vecí, ktorých by sa mal báť. A myslím si, že máme kopu politikov, ktorí túto neznalosť vnímania reality veľmi dobre využívajú,“ skonštatoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet