Na hlavný obsah

FOTO: Vyliaty potok ohrozoval domy, v obciach na východe ľudí vystrašila veľká voda

Zasahoval dobrovoľný hasičský zbor.

FOTO: Vyliaty potok ohrozoval domy, v obciach na východe ľudí vystrašila veľká voda
Dobrovoľný hasičský zbor zasahoval. Foto: Lukáš Macák

Dobrovoľný hasičský zbor Čečejovce bol v ranných hodinách privolaný do obce Paňovce. Potok pretekajúci v blízkosti domov sa vybrežil, čím ohrozil majetok obyvateľov. Krátko na to sa hasiči museli presunúť späť do svojej obce.

Keďže hladina potoka rýchlo stúpala, museli zasiahnuť čo najskôr. Na pomoc im prišli ďalší dobrovoľní hasiči z okolitých obcí, za pomoci ktorých postavili protipovodňové bariéry.

„Nateraz už hladina klesla a situáciu budeme v noci monitorovať. Ďakujeme všetkým, čo pomohli v zápase s časom a prírodou. Dúfame, že sa situácia upokojí a voda bude zase tiecť korytom pokojne,“ poďakoval sa vo štvrtok večer DHZO Čečejove na sociálnych sieťach.

O situácii informoval aj starosta obce Čečejovce Lukáš Macák. „Po silných dažďoch sme boli najprv ako DHZO Čečejovce vyslaní na pomoc do obce Paňovce. Tamojší potok sa tam vylial z koryta. Pri príjazde do Paňoviec som vedel, že to všetko pôjde k nám. Preto sme uvážili cestu späť, aby sme to začali monitorovať,“ povedal Macák. Vďaka rýchlej reakcii Dobrovoľného hasičského zboru dokázali situáciu korigovať.

Pozrite si fotogalériu povodne v obciach Paňovce a Čečejovce:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny