Na hlavný obsah

Mali hladovať až na smrť, aby sa stretli s Ježišom. Obeťou kenského pastora sa stalo už vyše 400 ľudí

Počet mŕtvych ešte nie je konečný.

Mali hladovať až na smrť, aby sa stretli s Ježišom. Obeťou kenského pastora sa stalo už vyše 400 ľudí
Policajti vykopávajú telá z hromadného hrobu. Foto: ČTK/AP

Počet ľudí, ktorí zomreli v súvislosti s kenskou sektou, prekonal 400. Polícia totiž v pondelok (18. 7.) exhumovala ďalších 12 tiel pravdepodobných nasledovníkov pastora, ktorý im nariadil hladovať až na smrť, aby sa stretli s Ježišom.

Pastor Paul Mackenzie, ktorého spájajú s kultom v Malindi, v pobrežnej oblasti Kene, je v policajnej väzbe. Spolu s ním zadržiavajú aj ďalších 36 podozrivých. Nikoho z nich zatiaľ oficiálne neobvinili.

Regionálna komisárka Rhoda Onyancha v pondelok informovala, že počet mŕtvych stúpol na 403, pričom 95 ľudí sa podarilo zachrániť.

Kenskému Červenému krížu v meste Malindi dosiaľ nahlásili už asi 613 nezvestných a detektívi stále nachádzajú masové hroby.

Niektorí podozriví a zachránení začali minulý mesiac vo väzení a v záchrannom centre držať hladovku, čo podnietilo prokurátora, aby ich postavil pred súd pre pokus o samovraždu. Väčšina z nich súhlasila, že začne znovu jesť, jeden podozrivý však vo väzbe zomrel.

Mackenzie sa do zalesnenej oblasti presťahoval v roku 2019 po tom, ako mu zatvorili kostol pre kázne, v ktorých okrem iného vyzýval deti, aby nechodili do školy. Predtým ho zatkli a prepustili na kauciu v súvislosti so zmiznutiami detí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet