Na hlavný obsah

Pri bratislavskom letisku horelo, mohutný požiar zasiahol pole s obilím

Požiar sa podarilo dostať pod kontrolu.

Pri bratislavskom letisku horelo, mohutný požiar zasiahol pole s obilím
Na snímke spálené polia počas požiaru poľa v blízkosti bratislavského letiska. Foto: TASR/Jakub Kotian

Pri bratislavskom letisku horelo. Mohutný požiar zasiahol pole s obilím. Hustý dym bolo vidieť nad hlavným mestom aj v okolitých obciach.

Horieť začalo krátko po 14.30 h. Oheň sa šíril medzi Letiskom M. R. Štefánika a rýchlostnou cestou D4 a R7. „Požiar je mimo areálu letiska M. R. Štefánika. Na mieste zasahuje viacero hasičských oddielov. Požiar zatiaľ neohrozuje letovú prevádzku, odlety aj prílety sú vybavované v plánovaných časoch,“ uviedla hovorkyňa letiska Veronika Tóthová.

„Snažím sa tam dostať, aby som vedela, aké sú škody a v akom je to stave. Hlavne, aby som vedela, akým spôsobom sa šíri požiar, pretože fúka a je to teraz veľmi nebezpečné,“ povedala starostka obce Most pri Bratislave Katarína Rentková.

Bratislavskí profesionálni hasiči ho pod kontrolu dostali s pomocou dobrovoľných hasičov z okolitých obcí. Ide o požiar obilia na koreni. Požiar zasiahol plochu s rozlohou asi 80 hektárov. Na mieste aktuálne zasahuje viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Požiar pri letisku sledovala redakcia a redaktorka RTVS Jozefína Ilavská:

Podľa doterajších informácií RTVS sa požiar mohol rozšíriť z okolitej stajne a následne na susedné polia. „Predpokladám, že je to náš kataster – Mostu pri Bratislave. A pravdepodobne to bude aj z katastru mostu z Ivanky pri Dunaji. Ale to je naozaj iba môj odhad škody. Predpokladám, že im to pravdepodobne schytilo celú úrodu, ako som zatiaľ videla videá,“ dodala starostka.

Polícia vyzvala ľudí, aby nechodili von a neotvárali okná. No i tak prácu hasičov komplikovali aj zvedaví okoloidúci. Požiar sa podľa informácií RTVS už v tejto chvíli podarilo dostať pod kontrolu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny