Na hlavný obsah

Pred návštevou úradu si overte otváraciu dobu. Pre vysoké teploty ju mohli skrátiť

V obmedzenom režime pracujú aj pošty.

Pred návštevou úradu si overte otváraciu dobu. Pre vysoké teploty ju mohli skrátiť
Ilustračná snímka - pobočka Slovenskej pošty. Foto: RTVS

Prevádzkové hodiny na niektorých úradoch môžu byť počas leta iné ako po zvyšok roka. Pre horúčavy a dovolenky niekde skrátili úradné hodiny. Pomôže to zamestnancom najmä v tých budovách, kde nemajú klimatizáciu.

Cez prázdniny treba rátať s tým, že poštu môžu zatvoriť o niekoľko hodín skôr. Prevádzkové hodiny niektorých pobočiek sa skracujú.

„Využívame menej prevádzkovo náročné obdobie počas roka, kedy je priemerne najnižší počet zákazníkov na pobočkách. Zamestnancov koncentrujeme na rozhodujúcich pobočkách, kde sú dlhšie otváracie hodiny, kde je vyššia návštevnosť. Klientom odporúčame, aby si pred návštevou pobočky skontrolovali v mobilnej aplikácii Slovenskej pošty,“ uviedla hovorkyňa Iveta Dorčáková.

Skráteným úradným hodinám počas horúčav sa v spravodajstve RTVS venovala redaktorka Emília Tóth Lengeylová:

Zatvoriť úrady o niečo skôr môžu aj vysoké teploty. Umožňuje to vyhláška ministerstva zdravotníctva. Využíva to aj miestny úrad v bratislavskom Novom Meste. Otvorené majú od 7.30 h do 16.00 h.

„Na pracoviskách, ktoré nie sú vybavené klimatizačnými jednotkami, je umožnený skrátený šesťhodinový pracovný čas. Pre prípad takýchto situácií máme v platnosti príkaz riaditeľa magistrátu, ktorý to upravuje,“ vysvetlila hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Miestne úrady v Bratislave hovoria, že ľudia zmenu v úradných hodinách nepocítia. Podľa starostky Karlovej Vsi Dany Čahojovej, musí každé oddelenie fungovať. „Musí zostať niekto, kto sa postará počas stránkových hodín o nejakého klienta. A počas nestránkových dní, aby veci, ktoré musia bežať, bežali,“ dodala.

Bez obmedzení fungujú napríklad pobočky Sociálnej poisťovne. V klientskych centrách ministerstva vnútra sa zamestnanci striedajú.

Horúco bude aj v stredu (12. 7.). Pre niektoré okresy v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji platia výstrahy druhého stupňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko