Na hlavný obsah

Pri ruskom útoku na rodné mesto Volodymyra Zelenského zomrelo šesť ľudí, medzi nimi aj matka s dcérou

Ďalších vyše 70 osôb utrpelo zranenia.

Najmenej šesť ľudí – vrátane desaťročného dievčaťa a jej matky – zahynulo v ukrajinskom meste Kryvyj Rih, kde v pondelok (31. 7.) ráno dve ruské strely zasiahli civilné budovy. O aktualizovanej bilancii informovali agentúry Ukrinform a AP s odvolaním sa na ukrajinských činiteľov. Viac ako 70 ľudí sa zranilo.

„V Kryvom Rihu je už šesť mŕtvych. K tejto chvíli je tam 75 ranených, vrátane šiestich detí,“ uviedol na telegrame šéf Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak. Poznamenal, že z viac ako dvadsiatky hospitalizovaných sú dvaja ľudia vážne zranení.

V utorok (1. 8.) bude mesto držať smútok. Podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského je medzi obeťami matka s desaťročnou dcérou.

„Rusi zasiahli mesto dvoma strelami. Jedna zasiahla štvorposchodovú budovu vzdelávacej inštitúcie. Pod troskami sú pravdepodobne ľudia. Zasahujú záchranári a polícia. Druhá raketa zasiahla štvrté až deviate poschodie obývacej budovy, kde vypukol požiar, „napísal dnes ráno na telegrame ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko.

Lysak predtým na telegrame zverejnil snímky z miesta zásahu, na ktorých je viacposchodová budova, v ktorej fasáde zeje obrovská diera a stúpa z nej dym.

Priemyselný Kryvyj Rih, ktorý leží na juhu Ukrajiny, je rodiskom ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Mesto hlásilo útoky ruských dronov aj v polovici tohto mesiaca, keď nálet podľa miestnej správy poškodil niekoľko verejných budov, vrátane nemocnice a školy.

„Pondelkové ráno. Ukrajinské oblasti ostreľujú okupanti, ktorí pokračujú v terorizovaní mierumilovných miest a ľudí. Kryvyj Rih, Cherson, „napísal na telegrame Zelenskyj s odvolaním sa tiež na dnešné ruské ostreľovanie juhoukrajinského Chersonu, kde zahynuli podľa aktualizovaných informácií počas dňa štyria ľudia.

„Ale tento teror nás nevydesí ani nezlomí. Pracujeme a zachraňujeme našich ľudí,“ dodal prezident.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet