Na hlavný obsah

Ročné dievčatko zostalo samé vo vlaku na ceste do Prahy. Jej rodičia pre telefonát vystúpili v Mníchove

Do vlaku sa nestihli vrátiť včas.

Ročné dievčatko zostalo samé vo vlaku na ceste do Prahy. Jej rodičia pre telefonát vystúpili v Mníchove
Na ilustračnej snímke lokomotíva spoločnosti European Locomotive Leasing. Foto: TASR/Barbora Vizváryová

Ročné dievčatko zostalo v utorok (4. 7.) samé vo vlaku mieriacom do Prahy, keď jej rodičia v Mníchove vystúpili, aby si zatelefonovali, a nestihli sa včas vrátiť do vagóna. Manželský pár následne kontaktoval políciu, ktorá dieťa prevzala na ďalšej stanici v 30 kilometrov vzdialenom Freisingu a odviezla ho späť matke a otcovi, informovala dnes agentúra DPA.

Manželia vystúpili pre telefonát z vlaku na mníchovskej hlavnej stanici. „Potom sa ale dvere zatvorili a vlak odišiel. A to bez rodičov, s dieťaťom v kočíku,“ uviedol vo štvrtok (6. 7.) hovorca nemeckej federálnej polície.

Rodičia potom zatelefonovali polícii, ktorá sa spojila so sprievodcom vlakovej súpravy, ktorý sa o dieťa a batožinu rodiny postaral počas cesty na nasleduju stanicu. Tam si batoľa vyzdvihli policajti a odviezli ho späť do Mníchova, kde ho 34-ročná matka šťastne objala.

Denník Merkur uviedol, že manželský pár, ktorý nechal svoje dieťa vo vlaku, pochádzal z Ukrajiny. S dcérou sa rodičia zišli zhruba za hodinu a pol, potom mohli spoločne pokračovať do Prahy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet