Na hlavný obsah

Slafkovský ide do novej sezóny NHL s odhodlaním, cíti sa byť silnejší

Jednotka minuloročného draftu odlieta naspäť do Kanady.

Slafkovský ide do novej sezóny NHL s odhodlaním, cíti sa byť silnejší
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský pózuje so svojím dresom. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Juraj Slafkovský sa chce po zranení pevnejšie uchytiť v zámorskej NHL. Slovenský hokejista si v polovici januára v zápase proti New Yorku Rangers poranil ľavé koleno a sezóna sa pre neho predčasne skončila. V prebiehajúcej letnej príprave sa zameral na viacero detailov, okrem iného si zväčšil aj obsah pľúc.

Devätnásťročný útočník Montrealu Canadiens je na konci prípravy, ktorú absolvoval doma na Slovensku, pokračovať v nej bude v zámorí. Do Kanady odlieta v utorok (1. 8.). „Neviem, či ešte dostanem nejaké voľno, alebo čo ma čaká, uvidíme v stredu (2. 8.),“ povedal Slafkovský na štvrtkovom (27. 7.) brífingu v Bratislave.

Slovenský krídelník odohral v minulej sezóne 39 zápasov s bilanciou štyri góly a šesť asistencií. Potom prišlo nešťastné zranenie. „Pauzoval som skoro deväť mesiacov, takú dlhú prestávku som ešte nemal. Už mi to všetko naozaj chýba. Ale už pred odchodom z Montrealu domov na Slovensko som korčuľoval a už vtedy som sa cítil dobre. Spevňovalo sa to, teraz sa už cítim super.“

V príprave sa počas uplynulých mesiacov zameral na viaceré detaily, jedným z nich bola aj príprava na zväčšenie obsahu pľúc.

„Venoval som sa detailom, nech som dobre pripravený. Ani tým veciam celkom nerozumiem, ale dôverujem svojmu trénerovi. Pracoval som aj s prístrojom, ktorý sa volá Spiro Tiger. Je to taký balónik s malou obrazovkou. Nejakým zázrakom som sa za mesiac a pol zlepšil o veľké číslo, čo sa týka obsahu pľúc. Tréner tomu nerozumel. Pokračujem s tým. Ale až v praxi na ľade zistím, či som sa naozaj zlepšil a ako veľmi,“ dodal Slafkovský.

Zlepšenie fyzickej zdatnosti

Aj v ostatných činnostiach si mladý hokejista vylepšil skóre, celkovo sa cíti lepšie: „Mal by som byť silnejší, vlani som urobil tri zhyby, teraz urobím šesť. Ale vidím aj na svojom tele a aj u lekárky na testoch som vidiel, že som niekde pridal a niekde ubral. Určite som na tom lepšie.“

Prípravu svojej draftovej jednotky z roku 2022 pozorne sledovalo aj vedenie Montrealu. „Náš kouč na zručnosti Adam Nicholas so mnou komunikoval najviac. Aj generálny manažér mi občas napísal, najmä po maturite. Raz za čas mi napíše, naposledy mi písal, aby som bol 1. augusta v Montreale,“ povedal.

Devätnásťročný krídelník chce dosiahnuť lepšie čísla v NHL ako v uplynulom ročníku: „Ciele si nechám pre seba, potichu na nich budem pracovať.“

Slafkovského čaká v sezóne 2023/2024 aj novinka v osobnom živote, keďže bude bývať sám. Vlani mu klub našiel ubytovanie v náhradnej rodine. Časom mu možno pribudne spolubývajúci.

Šancu zahrať si v prvom tíme má aj Filip Mešár. Toho Montreal draftoval tiež vlani. „Zatiaľ budem sám, možno prichýlim Filipa. Uvidíme, ako sa mu bude dariť,“ dodal slovenský hokejista.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport