Na hlavný obsah

Stáť autom na cyklochodníku nie je v poriadku ani na minútu, bratislavská polícia spustila prísnejšie kontroly

Vodičom hrozia pokuty.

Stáť autom na cyklochodníku nie je v poriadku ani na minútu, bratislavská polícia spustila prísnejšie kontroly
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Mestská polícia v Bratislave začala prísnejšie kontrolovať autá, či nestoja na cyklochodníkoch a cyklopruhoch. Vodičom, ktorí nariadenie nebudú rešpektovať, hrozia pokuty.

Ak v nejakom cyklopruhu zastaví auto, často dochádza k nehodám. Mesto kampaňou pripomína vodičom, že zastaviť na cykloceste nie je v poriadku ani na minútu.

„Je naozaj dôležité upozorňovať motoristov, aby nezastavovali alebo nestáli v značených cyklopruhoch. Skutočne nám dochádza potom často ku kolíznym situáciám a k úrazom,“ uviedol hovorca Magistrátu hlavného mesta Bratislavy Peter Bubla.

Mestská polícia zvýšila kontrolu cyklochodníkov na miestach, kde vodiči zastavujú najčastejšie.

Téme sa v spravodajstve RTVS venovala redaktorka Andrea Šeligová:

„Otázka: A kde inde som mal zastaviť? je pomerne častá u vodičov a šofériek. Niekedy naozaj stačí prejsť iba niekoľko metrov a nájdete voľné parkovacie miesto. Taktiež takzvané cik-cak čiary, ktoré umožňujú ľuďom na minútku naozaj zastaviť bezpečne a nikoho tým neohroziť,“ vysvetlil vedúci oddelenia komunikácie Mestskej polície v Bratislave Peter Borko.

„Ja tak nezvyknem stávať a je to správne, že to polícia rieši. Na cyklistickom chodníku by nemali autá stáť,“ povedal jeden z opýtaných vodičov. Za zastavenie v cyklopruhu môžu vodiči zaplatiť pokutu 50 eur alebo odísť s napomenutím.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny