Na hlavný obsah

Sudkyňu Pamelu Záleskú nevylúčili z rozhodovania v kauze exsudcu Davida Lindtnera

Namietal ju ako zaujatú.

Sudkyňu Pamelu Záleskú nevylúčili z rozhodovania v kauze exsudcu Davida Lindtnera
Tabuľa na budove Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Foto: SITA/Alexandra Čunderlíková

Sudkyňu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Pamelu Záleskú nevylúčili z rozhodovania v kauze obvineného exsudcu Davida Lindtnera. Vyplýva to z pondelkového (24. 7.) rozhodnutia Najvyššieho súdu (NS) SR. Informovalo o tom tlačové oddelenie.

„NS SR v senáte zloženom z predsedu Petra Hatalu a sudcov Petra Štifta a Emila Klemaniča v trestnej veci obvineného Davida Lindtnera pre prečin nepriamej korupcie podľa paragrafu 336 Trestného zákona a iné, na neverejnom zasadnutí konanom 24. júla 2023 v Bratislave prerokoval sťažnosť obvineného podanú proti uzneseniu samosudkyne Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z 12. októbra 2022. Takto rozhodol: Podľa paragrafu 193 Trestného poriadku sťažnosť obvineného Davida Lindtnera sa zamieta,“ uviedlo tlačové oddelenie NS SR. Lindtner namietal Záleskú ako zaujatú. Poukazoval aj na jej kritické vyjadrenia.

Bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III Davida Lindtnera zadržala Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Víchrica. Zadržali ho v októbri 2020 spolu s konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom a bývalou podpredsedníčkou NS SR Jarmilou Urbancovou.

Davida Lindtnera a Jarmilu Urbancovú obvinili zo zločinu prijímania úplatku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal vlani na ŠTS v Pezinku obžalobu na Davida Lindtnera pre dva skutky prečinu nepriamej korupcie a jeden skutok zločinu zasahovania do nezávislosti súdu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko