Na hlavný obsah

V ruskom Krasnodare zastrelili počas ranného behu námestníka šéfa úradu pre mobilizáciu

Strelec z miesta činu ušiel.

V ruskom Krasnodare zastrelili počas ranného behu námestníka šéfa úradu pre mobilizáciu
Ruskí regrúti nastupujú do vlaku na železničnej stanici v Prudboji. Foto: SITA/AP Photo

Námestníka šéfa oddelenia pre mobilizáciu Stanislava Ržického zastrelili v pondelok (10. 7.) počas ranného behu v meste Krasnodar na juhozápade Ruska. Informovala o tom stanica Rádio Slobodná Európa/Rádio Sloboda (RFE/RL) a agentúra Reuters.

Ržickij, ktorý predtým v ruskom námorníctve velil ponorke Krasnodar, na mieste podľahol niekoľkým strelným zraneniam do chrbta i hrudníka. Strelec z miesta činu ušiel. V prípade sa začalo vyšetrovanie.

Ponorka Krasnodar je vybavená riadenými strelami typu Kalibr a podľa tvrdení ukrajinských médií sa vlani v júli podieľala na ostreľovaní ukrajinského mesta Vinnycia. Na toto mesto dopadli rakety Kalibr vystrelené z Čierneho mora, uvádza RFE/RL.

Stanica pripomína, že nebolo bezprostredne jasné, kedy Ržickij odišiel zo svojho postu v námorníctve a stal sa námestníkom šéfa oddelenia pre mobilizáciu v Krasnodare. Podľa informácií zverejnených na sociálnej sieti Telegram sa na mieste činu našlo niekoľko predmetov vrátane smart hodiniek a slúchadiel, ktoré by mohli patriť vrahovi. Úrady v Krasnodare po páchateľovi pátrajú.

Rusko koncom minulého roka vyhlásilo čiastočnú mobilizáciu na posilnenie svojich jednotiek bojujúcich na Ukrajine o najmenej 300 000 mužov. Aj keď sú v súčasnosti ruské jednotky na Ukrajine najmä v defenzíve, Moskva doposiaľ odmieta plány na ďalšiu mobilizáciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet