Na hlavný obsah

V Španielsku sa z útesu zrútil autobus. Medzi cestujúcimi bolo 20 detí

Okrem vodiča bolo vo vozidle 48 osôb.

V španielskom národnom parku Picos de Europa sa prevrátil autobus a následne sa zrútil z útesu. Medzi desiatkami cestujúcich bolo 20 detí. Najmenej desať ľudí je zranených. Dve ženy, ktoré majú vážne zranenia, previezli vrtuľníkom. Na mieste zasahujú okrem záchranárov aj hasiči, polícia a civilná stráž. Príčina nehody zatiaľ nie je známa.

V autobuse bolo okrem vodiča 48 cestujúcich, keď z neznámej príčiny zišiel z cesty. Na mieste nehody v Cangas de Onis zasahujú záchranári a hasiči. V troskách auta nezostal nikto uväznený.

Podľa svedkov sa autobus dvakrát prevrátil, kým zostal ležať na boku. Do nemocnice previezli desať cestujúcich, z ktorých sedem má vážne zranenia. Stav zvyšných cestujúcich ani ich národnosť zatiaľ nie sú známe.

„Momentálne zisťujeme ako vážne sa cestujúci zranili. Žiaľ, pri niektorých zranených osobách to nevyzerá vôbec dobre. Ako sami vidíte, táto nehoda je veľká tragédia,“ povedal generálny tajomník Astúrskej socialistickej federácie.

Autobus spoločnosti ALSA išiel na trase medzi malebným mestečkom Covadonga a neďalekými ľadovcovými jazerami v národnom parku Picos de Europa, ktorý je známy svojou sviežou krajinou a bohatou faunou a flórou.

Nehode autobusu sa venovala aj redakcia relácie Aktuálne :24

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet