Na hlavný obsah

VIDEO: Hromadný pád poznačil začiatok 14. etapy na Tour, organizátori museli preteky neutralizovať

Peter Sagan sa pádu vyhol.

VIDEO: Hromadný pád poznačil začiatok 14. etapy na Tour, organizátori museli preteky neutralizovať
Začiatok 14. etapy poznačil hromadný pád Foto: RTVS

Pre hromadný pád na chvíľu zastavili sobotnú 14. etapu cyklistických pretekov na Tour de France. Asi päť kilometrov po ostrom štarte v Annemasse padla veľká časť pelotónu v klesaní.

Organizátori okamžite neutralizovali preteky a zastavili jazdcov. Napokon však museli odstúpiť Španiel Antonio Pedrero (Movistar), Juhoafričan Louis Meintjes (Intermarche Circus-Wanty) a Esteban Chaves z Kolumbie (EF Education–EasyPost).

Po krátkej pauze etapu reštartovali, zranenia a odreniny však utrpeli viacerí jazdci. Medzi nimi aj tretí muž celkového poradia Austrálčan Jai Hindley (Bora-hansgrohe). Po páde to chvíľku skúšal aj Chaves, ale po niekoľkých kilometroch aj on tohtoročnú Tour predčasne ukončil.

Pozrite si pád, ktorý poznačil začiatok 14. etapy na Tour de France:

Bol to prvý hromadný pád na tohtoročnom turné, prvý muž celkového poradia Dán Jonas Vingegaard i druhý Tadej Pogačar zo Slovinska sa mu vyhli. Ku kolízii prišlo v mokrej zákrute.

Zo 110. ročníkom Tour de France sa v priebehu etapy rozlúčil aj domáci Francúz Romain Bardet a Brit James Shaw. Bardet nezvládol jednu zo zatáčok z Col de Saxel a skončil na zemi. Na podobnom mieste spadol aj Shaw.

Pozrite si odstúpenie Romaina Bardeta:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport