Na hlavný obsah

Zomrela írska speváčka Sinéad O’Connorová (†56)

V minulosti trpela psychickými problémami.

Zomrela írska speváčka Sinéad O’Connorová (†56)
Na snímke speváčka Sinéad O'Connorová. Foto: ČTK/AP/Antonio Calanni

Vo veku 56 rokov zomrela slávna írska speváčka Sinéad O’Connorová, informoval o tom v stredu (26. 7.) denník The Irish Times. Bola známa svojím emotívnym hlasom, krátkym účesom a hitom Nothing Compares 2U z roku 1990.

Írske noviny v správe neuvádzajú príčinu speváčkinej smrti. Píšu, že po nej ostali tri deti. Jej syn Shane si zobral život pred rokom a pol vo veku 17 rokov.

Britský denník Daily Mail pripomína, že O’Connorová dlhé roky trpela duševnou chorobou. V roku 2017 si zmenila meno na Magda Davittová. O rok neskôr konvertovala na islam a znova si zmenila meno, tentoraz na Shuhada Sadaqatová. V uplynulom období však verejne vystupovala pod svojím pôvodným menom a trávila čas v írskom grófstve Roscommon a v Londýne.

Ako pokračujú britské noviny, vo svojom poslednom príspevku na twitteri zverejnila fotografiu syna Shanea s popiskom: „Odvtedy žijem ako živá mŕtva. Bol láskou môjho života, svetlom mojej duše.“

Speváčka vydala vo svojej kariére desať štúdiových albumov. Jej singel Nothing Compares 2 U sa stal v roku 1990 celosvetovou jednotkou podľa Billboard Music Awards.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet