Na hlavný obsah

Gašpar, Bödör a Stahl podali sťažnosť proti obvineniu v kauze Ezechiel 7

Polícia ich obvinila z viacerých skutkov.

Gašpar, Bödör a Stahl podali sťažnosť proti obvineniu v kauze Ezechiel 7
Bývalý vyšetrovateľ finančnej jednotky NAKA Roman Stahl prichádza na verejné pojednávanie v kauze Ezechiel 7 na Najvyšší súd SR. Foto: TASR/Pavol Zachar

Obvinení v kauze mediálne známej ako Ezechiel 7 podali sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia, o ktorej bude rozhodovať prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). TASR to potvrdili z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PZ).

Polícia v rámci akcie Ezechiel 7 obvinila exprezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara a nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra z viacerých skutkov podplácania. Obvineniu zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a viacerých skutkov prijímania úplatku čelí expolicajt Roman Stahl.

Expolicajtovi sa kladie za vinu, že mal byť súčasťou zločineckej skupiny, ktorej cieľom malo byť postupné ovládanie kľúčových pozícií v polícii. Obvinenie sa týka aj podozrenia z korupčnej trestnej činnosti súvisiacej s ovplyvňovaním vyšetrovania káuz Doprastav, Váhostav či Technopol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko