Na hlavný obsah

Kim Čong-un vyzval na zvýšenie výroby rakiet, krajina sa má pripraviť na vojnu

Severokórejský líder navštívil zbrojárske závody.

Kim Čong-un vyzval na zvýšenie výroby rakiet, krajina sa má pripraviť na vojnu
Severokórejský líder Kim Čong-un. Foto: TASR/AP

Severokórejský vodca Kim Čong-un počas návštevy zbrojárskych závodov v krajine vyzval na „rozsiahle zvýšenie“ výroby rakiet. V pondelok (14. 8.) o tom informovala severokórejská tlačová agentúra KCNA. Správu priniesla agentúra AFP.

Kim Čong-un v piatok (11. 8.) a v sobotu (12. 8.) navštívil haly na výrobu taktických striel, raketometov veľkého kalibru či obrnených bojových vozidiel.

Vodca KĽDR „vyjadril spokojnosť nad tým, ako závod na výrobu taktických striel zdokonalil vedeckú a technologickú stránku výroby zbraní“, uviedla KCNA. Kim Čong-un tiež podčiarkol jeho dôležitosť pri „vojnových prípravách“.

Kim sa v rámci návštevy fabrík tiež previezol na obrnenom vozidle a zdôraznil i potrebu zvýšiť aj výrobu mobilných odpaľovačov rakiet. Severokórejská armáda má byť zároveň podľa neho „v každom okamihu plne pripravená na vojnu“ proti nepriateľovi.

Návštevu zbrojárskych fabrík vodca KĽDR uskutočnil vo svetle plánovaných spoločných vojenských cvičení Spojených štátov a Južnej Kórey, ktoré sa budú konať v dňoch 21. – 31. augusta. KĽDR tieto cvičenia považuje za „nácvik invázie“ a pohrozila, že ak by k niečomu takému došlo, podnikne odvetné opatrenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet