Na hlavný obsah

Klienti banky v Írsku dostali z bankomatov pre poruchu peniaze navyše, nakoniec sa však tešiť nebudú

Banka im peniaze spätne zaúčtuje.

Klienti banky v Írsku dostali z bankomatov pre poruchu peniaze navyše, nakoniec sa však tešiť nebudú
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Niekoľko hodín trvajúca technická chyba banky Bank of Ireland vytvorila pri bankomatoch v Írsku dlhé zástupy ľudí. Dôvodom bolo, že pre chybu prístroje vydávali vyššie sumy peňazí, než akými klienti disponovali. Upozornil na to v stredu (16. 8.) portál BBC.

Porucha sa vyskytla počas utorka (15. 8.), pričom v stredu ráno ju už odstránili. Banka svojich klientov, ktorí sa počas trvania technickej chyby získali obnos peňazí navyše upozornila, že vybraté peniaze im spätne zaúčtuje.

„Vieme o tom, že technická príčina znamenala, že niektorí klienti mohli vyberať alebo presúvať sumy nad ich normálne limity. Tieto presuny alebo výbery budú dnes zaúčtované na ich účty. Vyzývame všetkých zákazníkov, ktorí sa môžu dostať do finančných ťažkostí z dôvodu prečerpania účtu, aby nás kontaktovali,“ píše Bank of Ireland, ktorá sa zároveň ospravedlnila.

Počas utorkovej noci si zvýšený záujem o výber peňazí z bankomatov tejto banky všimla aj írska polícia. Povedala, že ľuďom pripomenie ich „osobnú zodpovednosť pri vykonávaní osobných bankových operácií“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet