Na hlavný obsah

Prezidentka Čaputová žiada pre zásah NAKA o zvolanie bezpečnostnej rady, premiér Ódor nechce robiť unáhlené závery

NAKA zasahovala v bezpečnostných zložkách štátu.

Prezidentka Čaputová žiada pre zásah NAKA o zvolanie bezpečnostnej rady, premiér Ódor nechce robiť unáhlené závery
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: SITA/Diana Černáková

Prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s ranným zásahom Národnej kriminálnej agentúry v bezpečnostných zložkách štátu požiadala premiéra Ľudovíta Ódora, aby zvolal Bezpečnostnú radu SR. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka zároveň očakáva, že polícia spolu s dozorujúcim prokurátorom v medziach zákona veľmi rýchlo vysvetlia verejnosti okolnosti prípadu a svoj postup.

Ľudovít Ódor oznámil, že rozhodne o zvolaní bezpečnostnej rady po tom, ako získa dostatočné informácie. Zdôraznil potrebu zachovať si chladnú hlavu a počkať na vysvetlenie. Zároveň odmietol, že by akokoľvek zasahoval do práce polície.

„Až potom, keď aj ja získam dostatočné informácie o situácii, tak sa rozhodnem, do akej miery je potrebné zvolať bezpečnostnú radu štátu k tejto situácii,“ uviedol premiér. Podčiarkol, že by sme mali žiť v slušnej krajine, kde platí spravodlivosť pre každého.

„Dovtedy, kým nemáme kompletné informácie o prípade, by sme nemali robiť unáhlené závery,“ podotkol Ódor. Zdôraznil, že nijakým spôsobom nezasahuje do práce policajtov, prokurátorov a súdov. „Nechávam ich robiť svoju robotu a odmietam akýkoľvek tlak z akejkoľvek strany na policajtov,“ vyhlásil.

Príslušníci NAKA mali počas zásahu vo štvrtok (17.8.) ráno zadržať minimálne dve osoby. Má ísť o členov bývalého tímu Oblúk z policajnej inšpekcie. Zasahovať mali aj v dome riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča a bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Policajti sa mali nachádzať v budove SIS aj Národného bezpečnostného úradu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko