Na hlavný obsah

Trumpovi po obvineniach popularita neklesá. Od svojho zadržania vyzbieral na kampaň milióny dolárov

K zasielaniu príspevkov vyzýva samotný Trump.

Trumpovi po obvineniach popularita neklesá. Od svojho zadržania vyzbieral na kampaň milióny dolárov
Na snímke Donald Trump. Foto: TASR/AP

Bývalý americký prezident Donald Trump od štvrtka (24.8.), keď sa vydal úradom v Georgii, vybral na príspevkoch pre svoju kampaň 7,1 milióna dolárov (približne šesť a pol milióna eur).

Len v piatok mu ľudia poslali 4,18 milióna dolárov (takmer 4 milióny eur), čo je najvyššia suma za jediný deň od začiatku kampane pred prezidentskými voľbami plánovanými na budúci rok, píše server Politico. Výberu príspevkov pomohol predaj spomienkových predmetov, z ktorých mnohé mali zobrazenú Trumpovu fotografiu pri nástupe do väzenia.

Trump: Politicky motivované obvinenia

Na zasielanie príspevkov na kampaň vyzval svojich sympatizantov na sociálnych sieťach aj samotný Trump. Exprezident pritom dlhodobo tvrdí, že obvinenia, ktorým čelia, sú politicky motivované. Majú podľa neho zabrániť, aby sa mohol venovať prezidentskej kampani.

Posledné obvinenia ohľadom útoku na Kapitol z januára 2021 a snahy zvrátiť volebné výsledky v Georgii však Trumpovej kampani zatiaľ neuškodili. Za posledné tri týždne Trump od svojich priaznivcov vybral na 20 miliónov dolárov, čo je zhruba polovica sumy vybranej od začiatku jeho kampane.

Trump sa vydal úradom v Georgii vo štvrtok (24.8.) večer miestneho noci (piatok skoro ráno SELČ). Vo väznici v okrese Fulton strávil len niekoľko desiatok minút, potom ho prepustili na kauciu podobne ako jeho spoluobžalovaní. Pri tom ho vyfotili, odobrali mu odtlačky prstov a zaevidovali ho do registrov väzenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet