Na hlavný obsah

VIDEO: V najväčšom nemeckom zábavnom parku sa rozpadla atrakcia, zranili sa pri tom siedmi ľudia

Zranenia utrpeli najmä účinkujúci.

VIDEO: V najväčšom nemeckom zábavnom parku sa rozpadla atrakcia, zranili sa pri tom siedmi ľudia
Atrakcia sa zrútila a zranilo sa sedem ľudí. Foto: Twitter/@NickPbWilde

Sedem ľudí utrpelo zranenia pri nehode, ku ktorej došlo v pondelok (14. 8.) v najväčšom nemeckom zábavnom parku Europa-Park v obci Rust na juhozápade krajiny. Informovala o tom agentúra AP, ktorá citovala miestnu políciu.

Vedenie parku oznámilo, že počas popoludňajšieho akrobatického vystúpenia praskol mobilný bazén a k nemu pripevnené skokanské plošiny. Voda z bazéna zároveň vytiekla do priľahlej vodnej atrakcie nazvanej Atlantica SuperSplash.

Zranenia podľa polície utrpelo päť účinkujúcich a dvaja návštevníci, pričom traja z účinkujúcich boli prevezení do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. Príčina nehody nebola bezprostredne známa.

Europa-Park je vyhľadávanou turistickou atrakciou. Vlani ho navštívilo viac ako šesť miliónov návštevníkov, a to prevažne z Nemecka, ako aj Francúzska a Švajčiarska, pri hraniciach ktorých sa nachádza. Je tematicky rozdelený na viacero častí venovaných buď európskym krajinám, alebo aj fantasy svetom.

Konajú sa v ňom konferencie a rôzne podujatia či natáčajú televízne programy. V júni tam vypukol veľký požiar, ktorý si vyžiadal evakuáciu celého parku. Pri tomto incidente sa ľahko zranili dvaja hasiči, všetci návštevníci však vyviazli bez ujmy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet