Na hlavný obsah

Davis Cup: Slováci vedú nad Grékmi 2:1, Zelenay s Kleinom uspeli v debli

Vo štvorhre zdolali bratov Petrosa a Stefanosa Tsitsipasovcov.

Davis Cup: Slováci vedú nad Grékmi 2:1,  Zelenay s Kleinom uspeli v debli
Na snímke slovenský tenista Lukáš Klein. Foto: Facebook/Slovenský tenisový zväz, Kostas Kominis

Slovenskí tenisti vedú v dueli 1. svetovej skupiny Davisovho pohára nad domácim Gréckom 2:1. O dôležitý druhý bod pre slovenské farby sa na harde v Aténach zaslúžili Igor Zelenay s Lukášom Kleinom. Tí vo štvorhre zdolali bratov Petrosa a Stefanosa Tsitsipasovcov 6:3, 6:7 (5), 6:3.

Slovenskému tandemu vyšiel začiatok stretnutia. Hneď v úvodnom geme prelomil podanie Stefanosa Tsitsipasa a výhodu rýchleho brejku pretavil v zisk prvého setu. Zelenay i Klein mali vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania a oveľa lepšie returnovali. Petros Tsitsipas pôsobil na dvorci nervóznym dojmom, trápil sa na podaní, čo slovenská dvojica využila a v deviatom geme po víťaznom bekhende Zelenaya premenila druhý setbal.

V druhom dejstve Gréci zmenili postavenie na returne. Stefanos Tsitsipas sa postavil na forhendovú stranu a v prvom i treťom geme sa domáci pár prepracoval k brejkbalu. Klein i Zelenay si však udržali servis.

Slováci zvládli aj gem za stavu 4:4, v ktorom Gréci vyrovnali z 0:40 na zhodu a o osude druhého setu rozhodol tajbrejk. V ňom viedli Zelenay s Kleinom 3:1, no Gréci otočili nepriaznivý vývoj a po kvalitnom returne Petrosa Tsitsipasa premenili za stavu 6:5 prvý setbal.

 Počas rozhodujúceho dejstva si všetci aktéri suverénne vyhrávali svoje podanie až do stavu 3:3. V Tildenovom geme sa Slováci pri podaní Stefanosa Tsitsipasa dostali k brejkbalu, ktorý po exkluzívnom lobe Zelenaya premenili a zápas už dotiahli do úspešného konca.

Pozrite si exkluzívny lob v podaní Igora Zelenaya:

V deviatej hre využili hneď prvý mečbal. „Už pred zápasom v Grécku sme vedeli, že bod zo štvorhry môže byť v konečnom účtovaní kľúčový. Verím, že to už dotiahneme do úspešného konca a vybojujeme si účasť v kvalifikácii o postup na budúcoročný finálový turnaj,“ uviedol Zelenay v pozápasovom interview.

Klein musel v sobotu pre kŕče skrečovať duel so Stefanosom Tsitsipasom, no do štvorhry sa dal dokopy. „Tretí set bol dlho veľmi vyrovnaný. Za stavu 3:3 sa nám podaril brejk a od tohto momentu mala naša hra opäť vysokú úroveň. Koncovku sme zvládli na jednotku,“ pochvaľoval si mladší zo slovenského dua.

Pozrite si záverečnú výmenu zápasu:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport