Na hlavný obsah

Líderka Za Ľudí Remišová podáva trestné oznámenie na predstaviteľov Hlasu, týka sa tvrdení o jej majetku

Útoky označila za "úbohú predvolebnú kampaň".

Líderka Za Ľudí Remišová podáva trestné oznámenie na predstaviteľov Hlasu, týka sa tvrdení o jej majetku
Na snímke predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová podáva trestné oznámenie v súvislosti s tvrdeniami predstaviteľov strany Hlas-SD o jej majetku.

Trestné oznámenie podáva na konkrétne osoby, keďže snahy o osobnú pomstu už podľa nej zrejme napĺňajú skutkovú podstatu trestných činov. Zároveň sa pripravuje i civilná žaloba o ochranu osobnosti.

Ako informoval tím strany Za ľudí, predsedníčka strany Remišová vie zadokumentovať každé euro, ktoré zarobila. Spochybňovanie pôvodu jej majetku zo strany politických subjektov Hlas-SD a Smer-SD považuje Remišová za cynické klamstvá. Ide podľa nej o účelovú snahu o diskreditáciu. Predmetné vyjadrenia označuje za úbohú predvolebnú kampaň.

Strana uviedla, že Remišová a jej manžel roky pracovali v zahraničí. Tam mala mať vyšší príjem, než má aktuálne v slovenskej politike. Všetok majetok nadobudli mimo politiky.

„Od roku 2008 vlastnila v Bruseli väčšiu nehnuteľnosť, ktorú minulý rok s manželom predali a peniaze investovali do domu neďaleko Bratislavy. Dom sa riadne uvádza v majetkovom priznaní, rovnako ako všetok majetok Veroniky Remišovej. Na rozdiel od mnohých iných politikov neskrýva svoj majetok v rôznych daňových rajoch alebo vo firmách,“ tvrdí strana Za ľudí.

Za ľudí: Hlas by sa mal sústrediť na svojho šéfa

Strane Hlas-SD odporučili, aby sa sústredili na pôvod majetku svojho predsedu Petra Pellegriniho i nákladnú kampaň.

„Politici ako Fico a Pellegrini zjavne nevedia pochopiť, že si človek môže zarobiť mimo politiky aj poctivým spôsobom, a o to úbohejší je takýto útok plný klamstiev. Nad rámec zákonnej povinnosti ale Veronika Remišová poskytne v čo najkratšom čase majetkové priznanie aj Transparency, kde bude k dispozícii,“ uzavrel politický subjekt.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko