Na hlavný obsah

Upravená vakcína proti covidu je na Slovensku. Rezort zdravotníctva spúšťa očkovanie

Na očkovanie sa ľudia môžu zaregistrovať online.

Upravená vakcína proti covidu je na Slovensku. Rezort zdravotníctva spúšťa očkovanie
Na snímke ampulky s vakcínou proti koronavírusu. Foto: TASR/DPA

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR spúšťa očkovanie novou adaptovanou vakcínou proti ochoreniu COVID-19. Ide o vakcínu Comirnaty Omicron XBB.1.5. Očkovať sa ňou začne od pondelka (25. 9.) vo vybraných očkovacích centrách. Záujemcovia sa môžu registrovať na stránke korona.gov.sk. Informoval o tom komunikačný odbor rezortu.

„Očkovaciu látku je možné aplikovať intramuskulárne osobám starším ako 12 rokov ako jednu 0,3 ml dávku najskôr po troch mesiacoch od poslednej podanej vakcíny proti ochoreniu COVID -19, a to bez ohľadu na predchádzajúce podané dávky a vakcínu proti ochoreniu COVID-19,“ priblížili.

Očkovať sa bude vo vybraných očkovacích centrách. Zoznam je na stránke tu. Platí nasledujúcich desať týždňov. „Priebežne ho ministerstvo bude prehodnocovať v závislosti od záujmu o očkovanie,“ doplnili z komunikačného odboru.

COVID-19 môže podľa rezortu stále spôsobiť dlhotrvajúce následky na zdraví. „Najlepším spôsobom prevencie pred týmto rizikom je očkovanie. Štát zabezpečil bezplatné očkovanie pre všetkých občanov na území SR – je už len na zodpovednosti každého občana chrániť svoje vlastné zdravie,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko