Na hlavný obsah

Tisíce ľudí sa v Bratislave zúčastnili Pochodu za život

Pochod sa zaobišiel bez výraznejších komplikácií.

Tisíce ľudí sa v Bratislave zúčastnili Pochodu za život
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Bratislave pochodovali tisíce ľudí, aby podporili existenciu tradičnej rodiny. Podľa organizátorov je potrebné chrániť nenarodené deti a posunúť Slovensko k spravodlivej spoločnosti. Pochod sa zaobišiel bez výraznejších komplikácií.

Bratislavský pochod za život odštartoval kultúrny program na Hlavnom námestí. Odtiaľ sa účastníci podujatia presunuli na Námestie slobody, pred Úrad vlády.

„Cieľom tohto pochodu, Bratislava za život je osláviť život a verejne tak vyjadriť, že sme za život od počatia až po prirodzenú smrť,“ priblížila hovorkyňa organizácie Bratislava za život Rebeka Lukáčová.

„Ide hlavne o dve veci, aby sa poskytovala pomoc tehotným mamičkám a ich rodinám v núdzi a druhá vec, ktorú chceme dosiahnuť je zrušenie potratového zákona,“ dodal organizátor Pochodu za život Patrik Daniška.

Téme sa v reportáži venoval redaktor RTVS Timotej Pisch:

Súčasťou Pochodu za život boli aj príhovory zdravotníkov, učiteľov, právnikov, či ľudí z cirkevného a kultúrneho prostredia. Člen činohry Slovenského národného divadla Štefan Bučko zarecitoval báseň od Milana Rúfusa.

„Ten tretí symbol, na ktorý by som chcel poukázať je socha Panny Márie, ktorá je tá, ktorá s radosťou a nadšením prijala svoje materstvo ako Boží plán a ten koho porodila, nás zachránil. Bohu vďaka,“ povedal bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko.

Na pochod prišlo podľa organizátorov približne tritisíc ľudí. „Sme zo spoločenstva Viera a svetlo a stretávame sa spoločne už 33 rokov, na Slovensku. Stretávame sa zdraví a mentálne postihnutí a ich rodičia a spoločne zdieľame radosti a strasti života,“ uviedla jedna z účastníčok pochodu.

Podujatie mierne narušila žena na bicykli s dúhovou vlajkou. Situáciu riešil antikonfliktný tím polície.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko