Na hlavný obsah

V Martine sa volilo na netradičnom mieste. Volebná miestnosť bola v jednej z chatiek autokempingu

Autokemping je pre turistov zatvorený.

V Martine sa volilo na netradičnom mieste. Volebná miestnosť bola v jednej z chatiek autokempingu
V Martine volili v autokempingu. Foto: RTVS

V Martine sa volí nielen v tradičných volebných miestnostiach. Pri ceste na Martinské hole na viac ako 600 voličov čakala volebná komisia v autokempingu.

V Martine bolo ideálne počasie pre voľby. Sem tam spŕchlo, ale ľudia si vždy našli časový úsek bez dažďa, ktorý využili na cestu do volebnej miestnosti. Autokemping v mestskej časti Kolónia Hviezda je aktuálne pre turistov zatvorený. Rušno bolo iba v jednej z chatiek, v ktorej sa nachádzala volebná miestnosť.

Téme sa v reportáži venoval redaktor RTVS Vlado Záborský:

„Je to tu pekné a v zásade skúsenosti bolo to predtým inde a toto je lepšie,“ povedal jeden z voličov. V Martine je väčšina volebných miestností v školách. Netradičné umiestnenie v autokempingu si okrem voličov pochvaľujú aj členovia volebnej komisie.

„Hovoria, že toto je najkrajšia volebná miestnosť v našom okrese Martin. Aj my sa tu cítime ako komisia veľmi dobre, sú to pekné priestory,“ pochválila členka komisie v Martine Zlata Koškárová.

Okresná volebná komisia zastrešuje okrem Martina aj okres Turčianske Teplice. V čase návštevy redakcie bol v oboch okresoch priebeh volieb bezproblémový.

„Všetko je v podstate v poriadku. Zatiaľ žiadne sťažnosti nejakého výraznejšieho charakteru neboli,“ priblížil Ľudovít Lauko, predseda martinskej volebnej komisie. Z väčšiny volebných okrskov v Turci mala okresná volebná komisia hlásenú vysokú účasť. Niektoré okrsky sa vraj už okolo poludnia prehupli cez 50 percent.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny