Na hlavný obsah

VIDEO: V Turíne sa zrútilo akrobatické lietadlo, jeho časť usmrtila päťročné dievča

Lietadlo alebo jeho časti zasiahli auto s rodinou.

Päťročné dievča prišlo v sobotu (16. 9.) o život, keď sa v blízkosti severotalianskeho Turína zrútilo lietadlo armádnej akrobatickej skupiny Frecce Tricolori.

Lietadlo alebo jeho časti zasiahli auto, v ktorom sa viezla štvorčlenná rodina; rodičia a deväťročný brat dievčaťa vyviazli so zraneniami, informuje agentúra AP s odvolaním sa na správy miestnych médií.

Lietadlo akrobatickej skupiny talianskeho letectva sa zrútilo počas cvičenia. Pilotovi sa podarilo katapultovať a previezli ho do nemocnice s popáleninami. Príčina havárie nebola bezprostredne známa. Vojenské zdroje však naznačili, že mohlo dôjsť ku kolízii lietadla s vtákom.

Na videozázname z miesta nešťastia vidieť deväť lietadiel letiacich v dvoch formáciách v tvare písmena V. Jeden zo strojov, ktoré odštartovali z letiska Turín-Caselle, sa následne zrútil na zem a vybuchol.

Fotky z miesta udalosti zachytávajú vrak lietadla v kukuričnom poli neďaleko letiska a tiež obhorené zvyšky auta prevráteného na okraji cesty.

Frecce Tricolori je elitným tímom akrobatických pilotov, ktorí sa v sobotu pripravovali na nedeľňajšiu leteckú šou pri príležitosti 100. výročia talianskeho letectva. Plánovanú prehliadku po sobotňajšej tragédii zrušili, uvádza agentúra ANSA.

Deväťročného brata dievčaťa, ktoré v dôsledku pádu lietadla zahynulo, hospitalizovali s popáleninami v turínskej nemocnici, rovnako ako obaja rodičia. Informácie o závažnosti ich zranení nie sú známe, čo platí aj v prípade pilota.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet