Na hlavný obsah

Igor Matovič s nikým o vstupe do koalície nerokuje: Rokovať s mafiou by bola zrada našich voličov

Potvrdil, že ostáva lídrom OĽANO.

Igor Matovič s nikým o vstupe do koalície nerokuje: Rokovať s mafiou by bola zrada našich voličov
Predseda hnutia OĽANO Igor Matovič. Foto: TASR/Jakub Kotian

Lídra hnutia OĽANO a priatelia Igora Matoviča vo štvrtok (5. 10.) prijala prezidentka Zuzana Čaputová. Po stretnutí priblížil, že sa s ním prezidentka rozprávala o tom, čo plánuje na najbližšie dni a týždne a kedy plánuje zvolať ustanovujúcu schôdzu Národnej rady SR.

Matovič tvrdí, že o prípadnej povolebnej spolupráci s nikým nerokuje. „Povedali sme pred voľbami, že s mafiou za žiadnych okolností nepôjdeme a nebudeme s ňou kolaborovať, tak to platí,“ vyhlásil.

Dodal, že parlamentná väčšina sa bez mafie nedá dosiahnuť. „Rokovať s mafiou – či už s Pellegrinim alebo Ficom – by bola zrada voči našim voličom,“ vyhlásil.

Očakáva, že predvolebné rokovania vyústia do vytvorenia trojkoalície Smer-SD, Hlas-SD a SNS. „Budú držať basu, aby sa vyhli base. Mafiáni budú držať spolu, aby nemuseli niekde v chládku v Leopoldove pocítiť následky svojich zločinov,“ okomentoval. Koho očakáva na poste premiéra neprezradil.

Matovič zároveň oznámil, že ostáva na poste predsedu OĽANO. Pred voľbami deklaroval, že ak ho Erika Jurinová vo voľbách prekrúžkuje, tak ho vymení na poste šéfa strany. „Tajne som dúfal, že ma Erika prekrúžkuje a nebudem musieť byť predsedom, ale, bohužiaľ, ostávam lídrom,“ uzavrel.

Pozrite si, ako Igor Matovič komentuje povolebný vývoj:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko