Na hlavný obsah

KDH odmieta spoločnú vládu so Smerom, chce rokovať o alternatíve. Potvrdilo to predsedníctvo strany

Na ťahu je podľa KDH líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

KDH odmieta spoločnú vládu so Smerom, chce rokovať o alternatíve. Potvrdilo to predsedníctvo strany
Na snímke predseda KDH Milan Majerský. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Predsedníctvo KDH v piatok (6. 10.) potvrdilo odmietavý postoj hnutia k spoločnej vláde so Smerom-SD. „KDH zároveň odmieta hrať hru Roberta Fica a Petra Pellegriniho, ktorí sú podľa medializovaných informácií už dohodnutí na zostavení budúcej vlády,“ uvádza sa vo vyhlásení, ktoré poskytla hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.

Pozrite si vyhlásenie predsedu KDH Milana Majerského, ktoré poskytol médiám po rokovaní hnutia:

Ako skonštatovalo predsedníctvo KDH, po tom, ako je líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka pripravený upustiť od postu premiéra, je na ťahu líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. „My sme otvorení ďalej rokovať o čo najlepšej alternatíve pre Slovensko, naše programové priority a červené čiary pritom naďalej platia,“ konštatuje sa v stanovisku.

Prioritou KDH podľa vyhlásenia zostáva aj naďalej zásadné zlepšenie situácie v zdravotníctve, školstve, pomoc rodinám, seniorom a ľuďom v núdzi, zachovanie špeciálnej prokuratúry a nezasahovanie do vyšetrovaní, pričom je proti zavedeniu registrovaných partnerstiev a ich postaveniu na úroveň manželstva muža a ženy.

Hnutie dodalo, že vždy v historických momentoch uprednostnilo Slovensko pred straníckymi záujmami a bude tak postupovať aj dnes.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko