Na hlavný obsah

Musíme ostať nohami pevne na zemi, vraví po úvodných pretekoch sezóny Vlhová

Slovenka obsadila v Söldene tretie miesto.

Musíme ostať nohami pevne na zemi, vraví po úvodných pretekoch sezóny Vlhová
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová vstúpila do nového ročníka Svetového pohára pódiovým umiestnením. V rakúskom Söldene obsadila v obrovskom slalome tretiu priečku, keď na víťaznú Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú stratila 14 stotín sekundy.

Vlhová tak nadviazala na roky 2020 a 2021, kedy si z ľadovca Rettenbach odniesla rovnaké umiestnenie. „Bola som veľmi šťastná, pretože prvé kolo mi vyšlo najlepšie za posledné roky. Cítila som sa dobre, vychádzala som z toho, čo mám natrénované. Chcela som len predviesť svoju jazdu, pretože viem, že na to mám a jazdím veľmi dobre. Škoda tých štrnástich stotín, pretože dokážem vyhrať,“ reagovala Vlhová v cieli.

Zverenkyňa švajčiarskeho trénera Maura Piniho predviedla v prvom kole tretiu najrýchlejšiu jazdu, na Talianku Brignoneovú stratila 63 stotín. V druhom kole predviedla opäť tretiu najrýchlejšiu jazdu, tentokrát stratila na Švajčiarku Gutovú-Behramiovú 24 stotín.

Súčet oboch kôl jej napokon vyniesol tretiu priečku, za čo si vyslúžil pochvalu aj Vlhovej servisák. „S materiálom som veľmi spokojná, testovali sme ho v Argentíne. Všetko bolo pripravené, som šťastná, že mám svojho servisáka,“ chválila slovenská reprezentantka, pre ktorú je tretia priečka mimoriadne cenná aj preto, že ju pred štartom nového ročníka potrápila choroba.

Ako na tlačovej konferencii priznala, počas predchádzajúcich troch týždňov stála na lyžiach len trikrát. „Všetko dnes spolu hralo. Teším z tretieho miesta, ale chcela som vyhrať. Keď sa však pozriem o tri týždne späť, keď som nevedela ani pohnúť rukou, tak je to naozaj úspech, z ktorého sa teším,“ neskrývala nadšenie.

Cieľ je jasný

Už pred štartom SP 28-ročná Liptáčka avizovala, že sa v ročníku 2023/2024 pokúsi zabojovať o malý krištáľový glóbus za obrovský slalom, ktorý jej v doterajšej zbierke úspechov chýba.

„Musíme byť nohami pevne na zemi, pretože to boli len prvé preteky. Je dobré začať skvelým tretím miestom, ale pred sebou máme ešte množstvo pretekov. Aj naďalej budem robiť to, čo doteraz. Budem trénovať a budem sa snažiť byť čoraz rýchlejšia. Uvidíme na konci sezóny. Cieľ máme jasný,“ uzavrela olympijská šampiónka z Pekingu.

Po dvojtýždňovej prestávke sa slovenská reprezentantka vráti do súťažného kolotoča vo fínskom Levi (11. a 12. 11.) , kde bude na programe slalom.

Pozrite si rozhovor s treťou Petrou Vlhovou:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport