Na hlavný obsah

Najúspešnejšia slovenská olympionička je späť. Kuzminová oznámila návrat do súťažného kolotoča

Urobiť tak chce na januárových majstrovstvách Európy.

Najúspešnejšia slovenská olympionička je späť. Kuzminová oznámila návrat do súťažného kolotoča
Na snímke biatlonistka Anastasia Kuzminová. Foto: TASR

Najúspešnejšia slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová ohlásila návrat do súťažného kolotoča. Trojnásobná olympijská víťazka sa predstaví na januárových majstrovstvách Európy v Osrblí. Oznámila to v utorok na tlačovej konferencii v novom show-roome Kuzmina tímu v Banskej Bystrici.

Tridsaťdeväťročná Kuzminová predtým oznámila koniec kariéry v októbri 2019. Odvtedy sa venovala práci s mládežou, pracovala v Dukle Banská Bystrica a uplynulé dva roky je aj členka výkonného výboru Slovenského olympijského a športového výboru. Nedávno bežala v štafete olympionikov na Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach a ukázala sa vo veľmi dobrej fyzickej kondícii.

Kuzminová chce ukázať, že vek nie je prekážkou

„Bude to náročné, chcem absolvovať sústredenie na súťažné zápolenia, ale nie som pripravená na vytrvalostné preteky. Chcem absolvovať šprinty a pomôcť štafetám. Chcem dokázať, že ani vek nie je prekážkou. Je to pre mňa výzva,“ informovala v utorok Kuzminová v Banskej Bystrici.

Európsky šampionát v biatlone bude Osrblie hostiť od 24. do 28. januára 2024. Na programe budú vytrvalostné, rýchlostné a stíhacie preteky a miešané štafety. Kuzminová by si v prípade, že by sa jej kontinentálny šampionát v domácom prostredí vydaril, mohla otestovať výkonnosť aj na februárových majstrovstvách sveta v Novom Meste na Morave.

Kuzminová získala počas aktívnej kariéry šesť olympijských medailí, tri zlaté a tri strieborné, raz sa stala majsterkou sveta a vyhrala aj 14 pretekov Svetového pohára. V roku 2009 pri svojom jedinom štarte na ME vyhrala šprint i stíhačku.        

„Biatlonoví priaznivci na Slovensku si nič lepšie nemohli priať. Budú si môcť pozrieť na domácich tratiach pretekať takú famóznu športovkyňu a profesionálku akou je Nasťa. Verím, že fanúšikovia prídu v hojnom počte. A aj pre našu novú mladú generáciu to bude veľká motiváciu, že sa postavia v rovnakej kombinéze spolu s takou legendou. Je to veľmi dobrá správa pre slovenský biatlon,“ povedal prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár pre portál slovenskybiatlon.sk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport