Na hlavný obsah

Návšteva bratislavského lesoparku môže byť nebezpečná. Mestské lesy varujú pred padaním stromov a konárov

Na silný vietor upozornila aj polícia.

Návšteva bratislavského lesoparku môže byť nebezpečná. Mestské lesy varujú pred padaním stromov a konárov
Ilustračná snímka - Lesopark v Bratislave. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Riziko pádu konárov či stromov je pre silný vietor na západnom Slovensku zvýšené. Ľudia by preto mali zvážiť návštevu bratislavského lesoparku. Mestské lesy v Bratislave na to upozornili na sociálnej sieti.

„Aktuálne je u nás prvý stupeň, avšak situáciu netreba podceňovať, keďže u nás v piatok (20.10.) už niekoľko stromov spadlo. Zvážte preto svoju návštevu mestských lesov a dbajte na svoje bezpečie,“ skonštatovali.

Na silný vietor upozornila aj bratislavská mestská polícia. Ľudom odporúča pozatvárať okná a zaistiť dvere. V prípade nehôd spadnutých stromov, plotov či elektrického vedenia ju majú kontaktovať na linke 159.

Mestskí policajti vodičom radia, aby neparkovali v blízkosti stromov. „Vyhnite sa pohybu v lesoch a parkoch, kde by vás mohli zraniť padajúce stromy alebo zlomené konáre. Šoférujte opatrne a spomaľte,“ dodali.

Vietor môže vo všetkých okresoch Bratislavského kraja dosiahnuť krátkodobo rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. Meteorológovia pre okresy vydali výstrahu prvého stupňa. Platí do soboty (21. 10.) rána.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny