Na hlavný obsah

Po siedmich rokoch končí Ľudovít Jurinyi ako generálny manažér HK Poprad

Dôvodom sú neuspokojivé športové výsledky.

Po siedmich rokoch končí Ľudovít Jurinyi ako generálny manažér HK Poprad
Na archívnej snímke Ľudovít Jurinyi. Foto: Facebook/HK Poprad

Ľudovít Jurinyi už nie je generálny manažér a športový riaditeľ HK Poprad. Vedenie extraligového klubu sa s ním dohodlo na ukončení spolupráce na týchto pozíciách. Dôvodom na odvolanie boli neuspokojivé športové výsledky, informoval popradský hokejový klub v tlačovej správe.

Aktuálne deviaty tím tabuľky Tipos extraligy oznámil, že športovej stránke ako aj hráčskym výmenám sa bude dočasne venovať realizačný tím s hlavným trénerom Alešom Totterom a asistentmi Radoslavom Suchým a Jánom Šimkom. Funkcia športového riaditeľa zostane zatiaľ neobsadená. Túto pozíciu plánuje vedenie klubu obsadiť najneskôr od budúcej sezóny.

V klube ostáva aj naďalej

Jurinyi neodchádza z HK Poprad úplne, zostáva naďalej v spoločnosti na pozícii obchodného a „relationship“ manažéra. Bude sa venovať všetkým obchodným aktivitám, vzťahom s obchodnými partnermi, sponzormi a rozvoju športovej infraštruktúry.

„Vedenie spoločnosti chce Ľudovítovi Jurinyimu poďakovať za jeho dlhoročný prínos pre klub, kde pôsobil v pozícii generálneho manažéra takmer sedem rokov. Počas nich dosiahol niekoľko významných úspechov ako postup do finále play off extraligy v roku 2020/2021 proti HKM Zvolen. Veríme, že uvedené zmeny prispejú k lepšiemu fungovaniu klubu, k lepším športovým výsledkom a v neposlednom rade k športovej stabilizácii klubu HK Poprad,“ uviedlo vedenie „kamzíkov“ na svojom webe s tým, že o ďalších novinkách a zmenách v klube bude verejnosť informovať.

Popradčania vyhrali v riadnom hracom čase iba tri z doterajších desiatich zápasov extraligovej sezóny, s 11 bodmi im patrí v tabuľke momentálne deviata priečka. Naposledy zdolali v nedeľu doma HKM Zvolen 3:2 po nájazdoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport