Na hlavný obsah

R. Huliak hovoril o tom, ako ho vypočúvala NAKA. Žiadny policajný zásah sa nekonal, tvrdí policajné prezídium

Podľa polície sú informácie, ktoré podal Huliak, nepravdivé.

R. Huliak hovoril o tom, ako ho vypočúvala NAKA. Žiadny policajný zásah sa nekonal, tvrdí policajné prezídium
Rudolf Huliak. Foto: RTVS

Rudolfa Huliaka, ktorý sa dostal do parlamentu na kandidátke SNS, vypočula NAKA. Policajná akcia podľa neho súvisí s vyjadreniami na adresu LGBTI komunity. Predseda SNS Andrej Danko tvrdí, že ide o snahu kompromitovať nominantov strany. Rudolf Huliak plánuje trestnoprávne kroky proti jednému slovenskému denníku.

O tom, že policajti prišli vypočuť Rudolfa Huliaka informoval predseda národniarov Andrej Danko po podpísaní koaličnej zmluvy. Rudolfa Huliaka médiá spájajú s nomináciou na post ministra životného prostredia.

„Nedá mi neopomenúť ten spoločenský tlak na niektoré naše mená a poslancov v poslaneckom klube. Ohradzujem sa voči útokom na jednotlivých kandidátov. Nechápem ani návštevu polície u pána Huliaka dnes ráno o desiatej hodine,“ povedal predseda strany SNS Andrej Danko.

Kauze okolo Rudofla Huliaka sa venovali redaktori RTVS Marek Pivoluska a Timotej Pisch:

Na obecný úrad v Očovej, kde je Rudolf Huliak starostom, vraj prišli dvaja policajti z NAKA. „Osobne ma vypočuť ohľadom tej relácie, kde som sa vraj mal nejakým hanlivým spôsobom vyjadriť na komunitu LGBT. Tak sme si to vydiskutovali a chlapi prišli k tomu názoru, že nespĺňa skutkovú podstatu trestného činu,“ prezradil novozvolený poslanec a predseda strany Národná koalícia Rudolf Huliak.

Polícia tvrdí, že informácie, ktoré poskytol Huliak, sú nepravdivé

Na policajnom prezídiu tvrdia, že informácie, ktoré médiám poskytol Rudolf Huliak, nie sú pravdivé.

„U Rudolfa H. dnes nebol vykonávaný žiadny policajný zásah. Uvedená osoba bola operatívne vyťažená ku skutočnostiam, ktoré nasvedčovali podozreniu z možného konania v rozpore so zákonom v súvislosti s podaním odstúpeným na NAKA z Úradu špeciálnej prokuratúry SR,“ zaznelo v stanovisku Prezídia policajného zboru SR.

Meno Rudolfa Huliaka sa stalo predmetom kritiky viacerých slovenských médií. Proti jednému denníku preto zvažuje právne kroky.

„Na základe zostrihaného videa Denníka N, kde doslovne urobili účelovú manipuláciu verejnej mienky zvažujeme podanie trestného oznámenia na Denník N, proste preto, že bolo hanobené moje dobré meno,“ tvrdil Huliak.

„Text vychádza z jeho mnohých videí a verejných vyjadrení. V tomto texte sme zverejnili aj video niektorých jeho vyjadrení. Jeho vyjadreniami sme nemanipulovali. Politici SNS pri šírení obrany Rudolfa Huliaka ukázali iba časť jeho výrokov,“ nachádza sa v písomnom stanovisku Denníka N. Rudolf Huliak odmieta, že sa hanlivo vyjadroval na ľudí z LGBTI komunity.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko