Na hlavný obsah

Nechcú R. Huliaka ani F. Kuffu na poste šéfa envirorezortu, tisíce ľudí sa postavili proti kandidátom z SNS

Otvorený list podpísalo viac ako 25-tisíc ľudí.

Nechcú R. Huliaka ani F. Kuffu na poste šéfa envirorezortu, tisíce ľudí sa postavili proti kandidátom z SNS
Potenciálni kandidáti na post ministra životného prostredia - Rudolf Huliak a Filip Kuffa (obaja SNS). Foto: TASR/Ján Krošlák, Jaroslav Novák

Viac ako 25-tisíc ľudí podpísalo otvorený list proti medializovanej nominácii kandidátov za SNS – Rudolfa Huliaka a Filipa Kuffu – na ministra životného prostredia.

Autori listu veria, že posty ministrov obsadia bezúhonní ľudia s charakterovými predpokladmi, názormi a odbornosťou zodpovedajúcou týmto dôležitým funkciám. Spomínaných kandidátov považujú za neprijateľných.

Otvorený list podporilo aj vyše 100 vedcov, pedagógov či známych osobností. Nominácie na ministrov zatiaľ oficiálne nepotvrdili.

„Z mojej 4,5-mesačnej skúsenosti môžem povedať, že toto je veľmi náročné ministerstvo. Možno zvonka to vyzerá jednoducho, ale je tu naozaj veľa otázok, ktoré bude treba riešiť,“ uviedol súčasný šéf envirorezortu Milan Chrenko.

Spomenul napríklad klimatickú zmenu, Slovenský vodohospodársky podnik, odpadové hospodárstvo či hodnotenie vplyvov na životné prostredie.

„Na to, aby toto ministerstvo fungovalo, aby plnilo úlohy, ktoré má, treba veľmi citlivo pristupovať, kto bude viesť rezort. Už je na novej vláde, ako si zostaví kabinet,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko