Na hlavný obsah

R. Michelko deklaroval stabilitu poslaneckého klubu SNS, A. Hlina (SaS) hovoril o personálnej mizérii národniarov

Zvolení kandidáti na poslancov sa stretli v diskusnej relácii Sobotné dialógy.

R. Michelko deklaroval stabilitu poslaneckého klubu SNS, A. Hlina (SaS) hovoril o personálnej mizérii národniarov
Zvolení kandidáti na poslancov (zľava) Roman Michelko (SNS) a Alojz Hlina (SaS). Foto: RTVS

Roman Michelko (SNS) opäť potvrdil, že poslanecký klub SNS, bude stabilný. V diskusnej relácii Sobotné dialógy tak reagoval na spochybňovanie jednoty národniarov, keďže Andrej Danko je jediným členom SNS spomedzi ľudí, ktorí sa na jeho kandidátke dostali do parlamentu.

„Nie sú deštruktívni. Nie sú to egomaniaci, ktorí sa budú hádzať o zem a vydierať,“ vysvetlil Michelko a dodal, že každý z nich má v sebe základnú racionalitu a vie, že odchodom by nič nezískal. Zároveň však povedal, že nevie garantovať, že za štyri roky vládnutia nikto z klubu neodíde.

V relácii sa tiež dotkli potenciálnych nominácii na ministerské posty. Zvolení kandidát na poslanca Alojz Hlina (SaS) si myslí, že je absurdné, čo i len hovoriť o Rudolfovi Huliakovi či Tomášovi Tarabovi (obaja SNS) ako o možných nových ministroch.

Huliakovo meno sa skloňuje v súvislosti s ministerstvom životného prostredia. V minulosti mal však nepatričné vyjadrenia, že by dal obesiť ochranára, ktorý stojí za štúdiou o počte medveďov na Slovensku.

Michelko nepovedal, či takéto vyjadrenie diskvalifikuje Huliaka z ministerského postu. Hovorí, že to pravdepodobne myslel ako „metaforu“ a nemyslel to vážne.

Nový minister kultúry

Taraba sa zase považuje za možného kandidáta na ministra kultúry. Michelko však nepoprel, že by sa šéfom tohto rezortu mohol stáť aj on sám.

„Žiadnu oficiálnu ponuku som nedostal doteraz,“ povedal. Ak by sa mal stať štátnym tajomníkom na jednom z ministerstiev, radšej by podľa jeho slov ostal v parlamente.

Kandidát na poslanca za SNS však nevylúčil ani kuloárne informácie, že by sa novým ministrom kultúry mohol stať bývalý moderátor Karol Farkašovšký.

Informácie šíriace sa médiami o zozname nových ministrov označil za špekulácie, zároveň však dodal, že na 80 až 90 percent sa pravdepodobne naplní.

O čom všetkom diskutovali zástupcovia jednotlivých strán v relácii Sobotné dialógy, si môžete pozrieť tu:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko